12/07/2019 - Educació

Reconeixement als millors treballs de recerca dels alumnes de l’IES Montsoriu

Enguany l’Ajuntament també ha volgut premiar els quatre millors projectes de recerca

Un any més, la sala de plens de l’Ajuntament d’Arbúcies va acollir l’acte d’entrega dels diplomes a l’excel·lència acadèmica als millors alumnes de l’Institut Montsoriu i també el reconeixement als alumnes que han obtingut algun premi amb els seus treballs de recerca. 
Els diplomes els van entregar el director del centre, Jordi Turon, juntament amb l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga i el regidor d’Educació i Ensenyament, Jaume Salmeron.

Enguany, han estat molts els treballs de recerca que han rebut premis de les diverses institucions i universitats que premien aquests projectes acadèmics. 

Dos alumnes han obtingut el Premi Recerca Jove 2018. Han estat Isaac Duaigües Batlle amb el treball Estudi de creixement dels hèlix aspersa segons alimentació i hàbitat a Arbúcies i Aina Martí amb el projecte Anàlisi grafològica evolutiva de nois i noies. 

Neus Juncà amb el treball Estudi comparatiu de la influència de l’assecat a l’exterior i a l’assecador en les fibres tèxtils ha aconseguit el premi CRACS 2019 (Congrés de Recerca d’Alumnes de Centres de Secundària), així com també el reconeixement de la millor recerca en l’àmbit científic al congrés CRACS que organitza la Universitat de Girona. 

Hi ha quatre alumnes que, al mes de març, ja van rebre els premis que atorga l’Ajuntament d’Arbúcies, tres guardons als millors treballs de recerca i un quart al treball de recerca vinculat a l’àmbit de la recerca en innovació social. 

Estudi comparatiu dels articles sobre El Procés de l’octubre de 2017 en la premsa nacional, de Mercè Donate; Els centres especials de treball. Estudi sobre la independència socioeconòmica dels usuaris de l’Associació Montseny Guilleries, d’Alba Navarro; i Disseny d’un pulmó verd a l’Institut Montsoriu, d’Anna Pelegrí van ser els tres treballs que van obtenir les millors notes de batxillerat. Camí segur a l’escola. Estudi de viabilitat del projecte a la població d’Arbúcies, de Núria Pla va aconseguir el premi que entrega l’Ajuntament en el camp d’atenció a les persones, l’educació i la millora del teixit social del poble. 

A més, Mercè Donate també ha obtingut el primer premi a l’excel·lència acadèmica en reconeixement de la segona millor mitjana en els dos anys de batxillerat amb un 9,29. I l’Anna Pelegrí també ha estat guardonada amb el primer premi Ecopropostes de Ràdio Marina. 

Pau Fernández ha obtingut el diploma que l’acredita com a segon classificat a la sisena edició del Premi Filcat-UB 2019 d’estudis de filologia catalana que ha premiat el treball El llenguatge juvenil de Merlí. 

I, finalment, Anna Canals amb el seu treball de recerca Estudi de poblacions de Phytolacca americana (Abundància, extensió i evolució en el municipi d’Arbúcies ha aconseguit diversos reconeixements. El premi que atorga l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm a través de la Càtedra de l’Aigua, Natura i Benestar per a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat; el segon premi Baix Empordà a la XVIII edició dels Premis Medi Ambient per unes Escoles Verdes; l’accèssit al premi Ecopropostes de Ràdio Marina; el segon premi UVic de Recerca de batxillerat en l’apartat Fundació Caixa d’Enginyers; el segon premi en la categoria de ciències de la 16a convocatòria del Premi Argo que atorga la Universitat Autònoma de Barcelona; i, finalment, Anna Canals també ha obtingut el segon premi a l’excel·lència acadèmica en reconeixement a la segona millor mitjana en els dos anys de batxillerat amb un 9,15. 

El cicle formatiu de Gestió Administrativa també ha aconseguit el primer premi Empresaula 2019 – Empresa Hilarion. I, el Comitè Ambiental Escoles Verdes ha obtingut el premi Escoles Verdes 2018 de la Generalitat de Catalunya en la categoria de reconeixement del treball en xarxa pel projecte Transelva juntament amb 8 instituts més.