09/02/2021 - Notícies

El poliesportiu de Can Pons serà la seu del col·legi electoral a les eleccions d’aquest diumenge

Les mesures de la Covid-19 han obligat a descartar l’Escola Doctor Carulla

La Junta Electoral de Zona ha aprovat aquest dimarts que el poliesportiu de Can Pons esdevingui la seu electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran aquest diumenge 14 de febrer. 

El canvi d’ubicació, de l’Escola Dr. Carulla al pavelló de Can Pons, es deu al compliment de la normativa Covid -19, ja que s’han de garantir una sèrie de mesures per tal de no posar en risc la població que acudirà a les urnes. Alguns dels requisits a complir són: entrada i sortida en accessos independents, ventilació del local constant i  manteniment de les distàncies de seguretat establertes: 2 metres entre les diferents meses electorals, 1,5 metres de distància lineal lateral entre els membres de mesa, 1,5 metres entre electors, i entre meses i electors, i espai suficient per disposar les cabines de votació a distància suficient de les meses i entre elles, si escau. Totes aquestes mesures feien impossible mantenir l’escola Dr. Carulla com a col·legi electoral. 

El col·legi electoral estarà obert des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre. 

Portar el vot preparat des de casa 

En aquests comicis també és fonamental ressaltar la importància que els i les votants portin el sobre amb la papereta preparada de casa i així evitar el contacte amb els vots i els sobres que hi haurà als col·legis electorals per a totes aquelles persones que ho necessitin.

Franges d’edat i altres mesures 

Des de la Generalitat, s’ha establert que els col·lectius de risc votin entre les 9 del matí i les 12 del migdia. Les persones considerades dins aquest grup són les següents: 

  • Tenir 65 anys o més.
  • Patir diabetis, hipertensió, obesitat mòrbida o alguna malaltia crònica, com ara malaltia cardiovascular, malaltia hepàtica crònica, malaltia pulmonar crònica, malaltia renal crònica, malaltia neurològica o neuromuscular crònica, immunodeficiència congènita o adquirida (incloent-hi el VIH), o càncer.
  • Estar embarassada també és una condició d’especial consideració. 

Entre les 12 del migdia i les 7 de la tarda podran acudir a les urnes tots aquells votants que no formin part de col·lectius de risc ni estiguin en quarantena i, finalment, entre les 7 i les 8 del vespre s’ha establert que votin aquelles persones en quarantena, contagiats, contactes estrets i sospitosos. 

Finalment, recordar que és obligatori l’ús de la mascareta i mantenir la distància de seguretat durant tot el procés de votació, ja sigui fent cua, com a l’hora d’identificar-se i dipositar el vot a la mesa.