02/05/2024 - Notícies

Els gegants d’Arbúcies participen a la Trobada Nacional amb 230 colles geganteres més

La festa va comptar amb més de 600 gegants vinguts de Catalunya, el País Valencià, la Catalunya Nord, Aragó, Navarra, el País Basc i Madrid

La colla de geganters i grallers d’Arbúcies van formar part de la històrica Trobada Nacional de Gegants que es va celebrar a  Barcelona el passat diumenge 28 d’abril. Una festa que va comptar amb la participació de 230 colles geganteres i més de 600 gegants vinguts d’arreu de Catalunya, el País Valencià, la Catalunya Nord, Aragó, Navarra, el País Basc i Madrid. 

Barcelona es va convertir diumenge en la capital del món geganter. Pels carrers de la ciutat es fa una de les festes populars per excel·lència: la Trobada Nacional de Gegants. El primer acte per a commemorar els sis-cents anys de gegants a Barcelona que se celebren aquest 2024. La comitiva, formada per dues-centes trenta colles i més de sis-cents gegants, va sortir de diferents punts de la ciutat i es van dirigir cap a l’Arc del Triomf, situat al passeig de Lluís Companys. 

Es tracta de la segona trobada gegantera més gran que s’ha fet mai, i va aplegar més de vint mil persones. La colla gegantera d’Arbúcies hi va participar amb en Quirze, la Julita i la Carboneta i alguns gegantons.