23/05/2024 - Festes

Arbúcies es prepara per viure una gran jornada catifaire aquest diumenge 26 de maig

Aquest any es veuran fins a 31 confeccions florals al llarg de tres quilòmetres de carrers del nucli urbà

Veïns desfullant flor, aparadors decorats amb motius florals... els arbuciencs i arbucienques s’estan preparant per aquest diumenge 26 de maig, quan se celebrarà un any més el Concurs de Catifes de Flors Naturals. Una gran jornada catifaire que aconsegueix aplegar a tot el poble per un únic objectiu: mostrar l’art efímer de fer catifes a tot el país. 

I és que aquest 2024, coincidint amb la presentació de la candidatura perquè l’art de fer catifes sigui Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la UNESCO, a Arbúcies es demostra un any més que el món catifaire és ben viu. I és que aquest proper diumenge 26 de maig es podran veure fins a 31 confeccions florals al llarg de tres quilòmetres de carrers del nucli urbà. 

Als veïns i veïnes que tradicionalment han fet catifa als carrers Sorrall, Camprodon, Pont, Sant Jaume, Segimon Folgueroles, Major i Vern s’hi sumen 12 entitats arbucienques i els centres educatius que també participen en aquesta gran diada catifaire. 

I un any més, paral·lelament al Concurs de Catifes de Flors Naturals, hi haurà els RaconsCATIFES. Concretament, enguany es podran veure un total de 25 creacions artisticoflorals d’artistes arbuciencs. 

Com cada any, totes les catifes tenen un element comú que, normalment, acostuma a ser la commemoració d’un aniversari i aquest any se celebren els 50 anys de la fundació de la Penya Barcelonista d’Arbúcies. I, amb motiu d’aquesta celebració, l’entitat confeccionarà una catifa per primera vegada en la seva història. 

El Concurs de Catifes començarà el dissabte 25 de maig a partir de les 6 de la tarda amb el dibuix de les catifes participants i, seguirà el diumenge 26 amb la confecció d’aquests 31 dissenys florals ben d’hora al matí perquè al migdia puguem veure plasmat als carrers totes aquestes creacions d’art efímer fins que a 2/4 de 7 de la tarda la cercavila amb els Gegants, Grallers i Flabiolaires, la Colla Gegantera de Breda, Les Nòmades, Zeppelin i La Caixa de Trons de Girona passin per sobre les catifes  i les desfacin.