14/01/2021 - Festes

Arbúcies tanca les activitats de Nadal 

Les activitats del Parc de Nadal realitzades en la seva majoria en entorns tecnològics han rebut molt bona acollida.

La Vila d’Arbúcies ha viscut des del passat 5 de gener unes activitats de Nadal, diferents i marcades per la crisi de la COVID. Davant d’aquesta situació, l’àrea de turisme de l’Ajuntament d’Arbúcies va preparar un seguit d’activitats per aconseguir que l’esperit de Nadal es mantingués, fent participants en les seves possibilitats a tot el municipi.


La ruta del cagatió, l’exposició del concurs de pessebres, la realització del parc de Nadal i l’arribada de les bústies reials i els Reis Mags d’Orient varen fer que malgrat tot l’esperit d’aquestes festes es mantingués viu entre els arbuciencs i arbucienques. 


Cavalcada de 15 quilòmetres i més de 200 cartes als mags d’Orient


Una clara mostra que les activitats han funcionat i que el municipi s’hi ha bolcat ha estat que, per exemple,la interacció que s’ha produït amb els 15 vídeos del Parc de Nadal, on hi ha participat l’Escola de Música Mestre Lluís Torres i on s’han comptabilitzat més de 600 visualitzacions.


D’altra banda  els carters reials a través de les bústies reials varen recollir més de dues-centes cartes que varen fer arribar als mags d’Orient. Els nens i nenes d’Arbúcies varen rebre la resposta a les seves cartes a casa seva. Aquest era el segon any que s’engegava aquesta iniciativa i que ha estat molt ben acollida.

Les tres bústies estaven ubicades a la Plaça 1 d’octubre durant cinc dies. Així els vídeos de l’arribada de reis realitzat per WC Teatre, així com les fotografies de la cavalcada de Reis fetes per l’associació fotogràfica d’Arbúcies, varen servir per immortalitzar els moments més màgics. En aquest sentit, la tarda del cinc de gener la cavalcada formada pels mags d’orient, els guies i els carters reials va fer uns 15 quilòmetres de recorregut amb una durada de unes quatre hores. Aquesta activitat es va poder seguir per streaming pels carrers del nostre municipi. Des de la regidoria s’ha volgut agrair a col·laboració de totes les persones que ho varen fer possible tenint en compte a més les baixes temperatures que es van registrar el dia de la cavalcada.


Per la regidora de l’Ajuntament de festes i joventut, Judit Prat ha destacat la gran participació que hi ha hagut i, en especial, la col·laboració de més de 50 persones que han fet possible que un any més arbúcies pugui celebrar un Nadal per recordar.


Des de les regidories de Turisme, cultura i Festes de  l’Ajuntament d’Arbúcies s’ha volgut agrair la comprensió, col·laboració i civisme de tots els ciutadans i ciutadanes per complir amb els requeriments i suggeriments per fer front a la pandèmia sense que s’hagués succeït cap incident, en aquest aspecte, i destacant el respecte i responsabilitat de tots els arbuciencs i arbucienques.