08/05/2024 - Festes

El dibuix d’Israe Marouan, guanyador del concurs de portada del llibret d’Enramades 2024

La il·lustració recull elements identificatius d’Arbúcies com la plaça de la Vila i l’arbre de la llibertat, els gegants, les banderetes, l’escut de l’Ajuntament i dels Cabrera

Israe Marouan és la guanyadora de la setena edició del concurs de dibuix per la portada del llibret d’Enramades. La il·lustració d’aquesta alumna, de 5è de primària de l’Escola Vedruna, mostra diferents elements característics i de la tradició de la cultura popular arbucienca com ara els gegants i les banderetes que es posen durant les Enramades, la plaça de la Vila i l’arbre de la llibertat i, fins i tot, l’escut d’Arbúcies i dels Cabrera.  Aquest dibuix serà el que podrem veure a la portada del llibret de les Enramades 2024. 

En aquest certamen, el jurat premia fins a 9 dibuixos: tres de la categoria de 5è i 6è de primària, tres de 3r i 4t i tres de 1r i 2n de primària. El primer guanyador de cada categoria s’endú un val de 50 euros per gastar en material escolar. 

A la categoria de 5è i 6è, a banda de la il·lustració que ocuparà la portada del llibret, els dos dibuixos finalistes són d’Eudald Álvarez, de 6è de primària i Harvir Kaur, també de 6è ambdós de l’Escola Dr. Carulla. Pel que fa al dibuix guanyador de la categoria de 3r i 4t de primària és d’Aina Noguera, de 4t de l’Escola Dr. Carulla i els altres dos finalistes són Ritaj Ejjarouate, de 3r de l’Escola Vedruna i Bernat Badia de 4t de l’Escola Dr. Carulla. 

Finalment, el jurat va escollir el dibuix de Rim Amejji, de 2n de primària de l’Escola Vedruna, com el millor de la categoria de 1r i 2n de primària i Aran Fernández de 1r de l’Escola Dr. Carulla i Hafsa Lhalloubi de 2n de l’Escola Vedruna  com a finalistes. 

L’entrega dels tres premis i els diplomes a tots els finalistes es farà durant l’acte del fi de festa de les Enramades, que tindrà lloc el dimecres 5 de juny.

Aquest certamen va sortir com a iniciativa del Ple dels Infants ara fa set anys,  en què hi participen tots els alumnes de primària (de 1r a 6è) dels dos centres educatius del municipi, l’Escola Dr. Carulla i l’Escola Vedruna i que aquest 2024 s’ha celebrat la setena edició.