05/11/2021 - Festes

La tardor al Montseny i els flabiols, protagonistes a Arbúcies aquest cap de setmana

Sardanes, castanyada i tastet de bolets, algunes de les activitats del certamen

Els bolets i les castanyes i el so de flabiols s’uniran aquest cap de setmana del 6 i 7 de novembre a Arbúcies en el marc de la Fira de Tardor al Montseny i la 37a Festa del Flabiol. Una festa en la qual els productes de temporada del Montseny seran els protagonistes, així com també la tradició i la cultura popular de la mà del món flabiolístic.

Un cap de setmana de molta activitat a la vila, en què es podrà passejar pel mercat d’artesania de productes del Montseny i de tardor, per la mostra d’oficis artesanals, per l’exposició de bolets, participar als diferents tallers organitzats, degustar les castanyes del Montseny i ballar al so de les sardanes obligades de flabiol el dissabte a la tarda a la plaça de la Vila o assistir al concert de música popular basca a la Llar de Jubilats.

A més, el diumenge al matí hi haurà animació de la fira amb flabiols al carrer, el tastet de bolets de tardor, la cercavila amb els gegants d’Arbúcies i el capgròs d’en Quirze Perich i la ja tradicional roda de flabiols i peça conjunta a la plaça de la Vila per part dels flabiolaries assistents. El gran concert de flabiols, a 2 quarts de 5 de la tarda a les Naus Ayats, tancarà la 37a edició de la Festa del Flabiol. 

Per altra banda, durant tot dissabte, jornada de portes obertes al Museu Etnològic del Montseny que, a banda de visitar les sales d’exposició permanent, es podrà veure l’exposició Dones del Montseny. Espais viscuts. Una mostra que pretén donar visibilitat al paper de les dones a la societat tradicional, especialment, a l’entorn dels masos. I, diumenge, s’oferirà una ruta patrimonial que permetrà visitar el Museu, la Farga del Roquer i el Jardí Dendrològic del Roquer per un preu de 4 euros. 

La informació d’aquestes activitats, com de tota la resta que s’han organitzat, la trobareu a www.visitarbucies.com.