26/05/2024 - Festes

Les catifes de flors d’Arbúcies atreuen milers de visitants l’any en què s’han pogut veure fins a 31 dissenys d’art efímer

Els veïns del carrer Segimon Folgueroles, carrer Castell, Major, els Catifeixons i la catifa de l'IES Montsoriu, guanyadors del concurs

Arbúcies ha viscut una gran diada catifaire que s’ha plasmat amb la confecció de fins a 31 catifes de flors, una xifra que no s’havia assolit mai abans, i amb el gran èxit de visitants que des de ben aviat han omplert els carrers de la vila. Per fi, després de diversos anys en què la pluja deslluïa la jornada, avui arbuciencs i arbucienques han pogut gaudir i exhibir aquesta mostra d’art efímer tan arrelada a casa nostra. 

El jurat després d’una difícil deliberació ha decidit atorgar cinc premis en comptes de tres i són els següents: el premi a l’originalitat i al disseny ha estat per la catifa dels veïns del carrer Segimon Folgueroles amb la catifa Juguem?; el premi a la varietat de flor ha estat per la Catifa del carrer Castell que portava per títol I demà? I per la catifa Dracs terrestres, de l'IES Montsoriu. I el premi al treball l’han rebut dues catifes: Receptes del món, dels Catifeixons i La selva dels selvatans, de la Catifa del carrer Major.

Enguany, s’han confeccionat un total de 31 catifes de flors, però només 9 entraven al concurs, ja que per poder-hi participar, cal que els dissenys tinguin una llargada mínima de 30 metres. Paral·lelament al Concurs de Catifes, s’han elaborat fins a 25 raconsCATIFES, que s’han repartit a tot el nucli històric del poble com el carrer Sorrall, la placeta dels Encantats, la plaça de la Vila, el carrer Castell o el carrer Segimon Folgueroles. 

Desenes dʼarbuciencs han omplert des de bon matí els carrers dʼArbúcies per començar amb lʼelaboració de les confeccions de flors naturals i, a partir de mig matí, centenars de visitants han arribat per assistir a una de les festes més importants del municipi. Els passejants han pogut veure tot el procés dʼelaboració: des del perfilat del dibuix fins com es posava la flor, una gran varietat de plantes que són les protagonistes de la jornada i que permeten que les catifes llueixin cada any. 

La cercavila amb els gegants, grallers i flabiolaires d’Arbúcies, la Colla Gegantera de Breda, Les Nòmades, Zeppelin i La Caixa de Trons de Girona que passejaran per sobre les catifes, posaran punt i final a una gran jornada catifaire.