12/02/2024 - Festes

Molta participació arbucienca a la rua de Carnaval de divendres

I dissabte, més de 400 famílies van participar a la rua infantil

Arbúcies ha viscut el cap de setmana de Carnaval i ho ha fet amb una gran participació dels arbuciencs i les arbucienques. La rua de divendres al vespre va comptar amb nou comparses i, més de la meitat, eren locals, mentre que les altres venien d’altres municipis de la comarca i de la demarcació. I pel que fa al Carnaval infantil, també va tenir un gran èxit entre les famílies, ja que unes 400 famílies van seguir la rua i van gaudir de l’espectacle familiar. 

Un total de nou comparses van participar a la rua de Carnaval que es va celebrar divendres al vespre al llarg del carrer Camprodon i que va acabar al poliesportiu de Can Delfí amb l’entrega de premis. Enguany es van atorgar cinc premis: 

El primer premi, de 350 euros, va ser per la colla Bon Rotllo, de Riells i Viabrea, per la disfressa Revontulet. La màgia de les aurores
El segon premi, de 220 euros, va ser per Rolofe, de Santa Coloma de Farners, amb la disfressa La màgia del bosc.
El tercer premi, de 100 euros i que atorga el Comerç d’Arbúcies, va recaure a la colla arbucienca Quintus 2015 per la disfressa Cicle del temps
I, el quart premi, de 50 euros, va ser per la colla Minis & Mamis amb la disfressa Com una patena
A més a més, la Regidoria de Festes va entregar un cinquè premi, de 200 euros,  per la comparsa local més elaborada que va ser pel Club Bàsquet Arbúcies i la disfressa Els extraterrestres

A banda d’aquestes premis, l’Ajuntament també donava 120 euros per cada carrossa inscrita i 100 euros per cada comparsa. 

La regidora de Festes, Maria Lupiáñez, explica que enguany s’ha volgut potenciar la participació arbucienca i per aquest motiu, des de la Regidoria s’ha atorgat un premi excepcional a la comparsa local més elaborada. Lupiáñez es mostra molt satisfeta per aconseguir que aquest any més de la meitat de les comparses del Carnaval hagin estat de gent del poble i anima que més gent d’Arbúcies es disfressi i participi a la rua l’any vinent. 

Per altra banda, el dissabte al matí es va celebrar el Carnaval infantil, tot i l’amenaça de pluja. És per aquest motiu que la rua, en comptes de seguir pel carrer Camprodon i acabar a la plaça de la Vila, es va allargar pel carrer Sorrall i va acabar a les Naus Ayats, espai on va tenir lloc l’espectacle familiar amb la companyia ¾ de 15.