15/06/2022 - Festes

Tornen les Enramades amb més força que mai

La botifarrada popular donarà el tret de sortida a la festa més esperada per als arbuciencs i arbucienques

Si ja de per sí les Enramades eren la festa per excel·lència d’Arbúcies, aquest any ho seran per partida doble. I és que després de dos anys d’Enramades a mig gas, aquest 2022 els arbuciencs i les arbucienques tenen més ganes que mai de poder-les celebrar tal com es mereixen. 

Com marca la tradició, la botifarrada popular de demà a 2/4 de 8 del vespre donarà el tret de sortida a la celebració i la plaça de la Vila s’omplirà de gom a gom perquè les Enramades conviden al retrobament, a la vida al carrer, a fer veïnatge... Acabada la botifarrada, a 2/4 d’11 de la nit, petarà la traca a la mateixa plaça de la Vila, i els New Serafins entonaran les primeres notes del Pasodoble ligero, convertit en himne per la gent d’Arbúcies, i d’aquesta manera començarà la passada del barri de la Plaça, que acabarà a la mateixa plaça amb tots els veïns brandant les atxes al ritme de la música. A l’acabar, la cobla L’Arbucienca tocarà les sardanes, xotis i vals. Tot seguit, concert amb l’orquestra Montescarlo. 

El divendres és el dia més esperat per a tot el jovent arbucienc i és que serà el torn de la passada del Castell. La concentració de colles serà a les 10 del vespre a la plaça de la Vila i la colla La Sagerao seran les encarregades de fer el pregó des del balcó de l’Ajuntament i d’encendre la traca, que donarà inici a la passada del Castell. Tot seguit, concert a la placeta de Ca la Rossa amb Banda Neon i Animal Show. 

Els actes seguiran dissabte amb la passada matinal, a un ¼ de 12 del matí, i la dansa del Castell a ¼ de 2 a la placeta dels Bosquerols. A la tarda, a 2/4 de 5 a l’Hotel Montsoliu, concert de tarda amb la Cobla Montgrins i a 2/4 de 8 del vespre a Can Jombo, concert amb el grup arbucienca Maïma. Finalment, l’obra de teatre Terra Baixa, de l’exitós programa de televisió El llop i amb l’arbucienc Jordi Ferragut a l’escenari, es representarà a les Naus Ayats a 2/4 de 7 de la tarda i a 2/4 de 10 del vespre. Les entrades es van exhaurir ja fa dies. 

Les activitats seguiran fins al dimecres 22 de juny amb les passades matinals, danses, concerts de tarda i passades de cada barri.