28/07/2020 - Festes

Acaba la Festa Major d’Arbúcies marcada per la distància social i les mascaretes

Quim Masferrer, Peyu, Terapèutic i Reggae per Xics, actes més destacats de la celebració

L’home orquestra, d’en Peyu va posar el punt i final a la Festa Major d’Arbúcies, ahir dilluns 27 de juliol. Una festa lluny de poder-se celebrar amb tota normalitat i que ha tingut com a protagonistes la distància social i les mascaretes. Tanmateix, ha comptat amb actes per a tots els gustos i totes les edats perquè, tot i la Covid-19, tots els arbuciencs i arbucienques poguessin gaudir de la Festa Major.

El teatre ha estat un dels puntuals d’aquesta festa, ja que s’ha pogut gaudir de tres espectacles al llarg dels 4 dies de Festa Major. El primer va ser el de Quim Masferrer que va portar a Arbúcies la seva nova creació, Moltes gràcies. Un espectacle itinerant amb el qual va entrevistar diferents arbuciencs i arbucienques com ara la regidora de Sanitat i Salut, Anna Rotllant, Antoni Ronda, la directora de l’Escola Dr. Carulla, Laura Masferrer, un dels joves voluntaris del confinament, Gerard Tabarner, Cesc Camps, que va fer possible el programa de Ràdio Arbúcies, Endavant les atxes, entre molts d’altres.

El diumenge, l’obra de teatre Terapèutic, del grup de Teatre Centre d’Arbúcies i del Grup de Teatre de Sant Hilari, amb Jordi Ferragut i Jaume Fàbregas com a protagonistes, van omplir el pati de butaques de Can Cassó amb el seu humor. I, finalment, el conegut actor Peyu va interpretar a Arbúcies L’home orquestra. Un espectacle que recull alguns dels seus millors textos i els posa en escena amb el fil conductor de la mateixa Festa Major.

Un dels altres actes que més gent va aplegar a Can Cassó va ser l’espectacle Ballant damunt la lluna, de Reggae per Xics i dirigit al públic més petit. Així com també va ser tot un èxit la nit jove de diumenge i que organitzava Festes Joves d’Arbúcies i que va comptar amb l’actuació de la Xaranga Damm-er que va portar a Arbúcies el seu nou espectacle Dammershow, i Dj Ciskela que va tancar la nit.

Les nits joves, que enguany van canviar l’escenari del pati de l’escola Dr. Carulla per l’escenari de Can Cassó, també van ser molt participatives i van comptar amb l’actuació del conegut grup Nativa, amb exmembres de La Raíz, i els grups locals Remei de Ca la Fresca, La Clave, Mitrofanx, Con Deskaro, Jet Lack i Brote.

La regidora de Festes, Judit Prat, ha fet aquest resum: “Malgrat posar-nos a un escenari molt complicat, la Festa Major ha sigut un èxit. Els arbuciencs i arbucienques s'han adaptat a la situació i han respectat tota la normativa de seguretat que hi havia pels actes de Can Cassó. Només podem esperar que l'any que ve tot torni a la normalitat i puguem gaudir-la amb més ganes que mai”. Prat ha volgut afegir un agraïment a tothom per la col·laboració i per seguir totes les pautes per garantir una festa segura i responsable.