30/07/2019 - Festes

Acaben cinc dies de Festa Major amb molta participació a tots els actes

Com cada any, el concert a Can Cassó amb l’Orquestra Maravella va ser el més exitós

El teatre de Festa Major amb l’espectacle El secret de la Lloll va tancar cinc dies de festa a Arbúcies. Un últim acte que va fer gaudir a les 400 persones que no es van voler perdre el nou espectacle de l’actiu i cantant, Lloll Bertran.

Abans, però, al Prat Rodó va tenir lloc la tornaboda i audició de sardanes amb la cobla L’Arbucienca i amb la tradicional síndria per fer passar la calor. El dilluns també es va celebrar la Festa Aquàtica a les piscines municipals, una activitat que atrau desenes de nens i nenes per gaudir dins l’aigua.

L’Associació de Catifaires van ser els pregoners de la Festa Major d’enguany, que es va celebrar el divendres a la nit. Els pregoners van explicar la tasca que fan des de fa anys per portar el nom d’Arbúcies arreu del territori català, espanyol però també a nivell internacional, ja que han anat a països com Bèlgica, Malta i Itàlia. El pregó també va comptar amb la participació de les joves de l’Escola de Dansa d’Arbúcies i de les noies del grup de funky de la Regidoria d’Activitat Física i Esport de l’Ajuntament.

També divendres a la tarda va ser el torn de la VII Trobada de Corals de gent gran amb la participació de Breda, Sant Hilari i Arbúcies amb el Cor gaudim cantant i la coral Veus de Tardor. I el tradicional campionat de botifarra, que aquest any es va celebrar a la sala d’actes de la Llar de Jubilat.

Dissabte, la nova activitat de lasertag, organitzada des del Ple dels Infants, va ser tot un èxit. Unes 100 persones van participar a la competició que es va muntar al Prat Rodó. Dos equips de cinc persones cadascun havien de lluitar per ser els vencedors de la partida sent els més hàbils tot amagant-se entre els elements que es van disposar al terreny de joc. A causa de la pluja, l’espectacle infantil i festa de l’escuma va quedar deslluït, ja que van ser poquets els nens i nenes que s’hi van acostar per culpa del temps.

El concert de l’Orquestra Maravella a Can Cassó el diumenge a la tarda va ser un any més l’acte amb més afluència de públic. La mateixa orquestra va oferir el ball de Festa Major a la nit. També diumenge va tenir lloc la cercavila pel carrer Camprodon i la VI Regata a la bassa de la Farga, en què infants i joves havien de competir dos contra dos per guanyar la competició en un dels actes que genera més expectació entre el públic.

M. Àngels Soler, fins ara regidora de Festes, fa una valoració molt positiva de tots els actes de la Festa Major i ha destacat el fi de festa amb l’espectacle de la Lloll, que va agradar molt al públic assistent.

Soler ha volgut destacar: “durant aquesta Festa Major he comptat amb la intensa col·laboració de la Judit Prat, que és la nova regidora de Festes pels pròxims 4 anys i l’encarregada dels propers esdeveniments festiu que organitzem al poble, tot i que ja sap que tindrà tot el meu suport en allò que faci falta”.

Punt lila

Aquesta Festa Major ha estat la primera en què s’ha instal·lat un punt lila a la zona de barraques. Hi ha estat els tres dies de concerts des de les 12 de la nit fins a les 3 de la matinada en les quals s’han repartit uns braçalets de color lila amb el lema No és no i l’etiqueta #lliuredemasclisme, així com també s’oferia suport i assessorament s’hi es donava el cas. La regidora d’Igualtat, Anna Rotllant, s’ha mostrat molt satisfeta de com ha funcionat el punt lila: “ha estat molta la gent que s’ha apropat al llarg d’aquestes tres nits i les que s’han apuntat per rebre el curs de formació que s’organitzarà properament per poder ser voluntàries en d’altres punts liles que organitzem al municipi”.

Podeu veure el recull de fotos de la Festa Major aquí.