13/12/2019 - Festes

Per Nadal, concerts, quines, pastorets i Parc Infantil

Des d’avui i fins al 6 de gener, viu un Nadal ple d’activitats a Arbúcies

La Fira del Tió va donar el tret de sortida a les festes de Nadal. Unes festes que venen carregades d’activitats per a tots els gustos i per a totes les edats i que s’allargaran des d’avui i fins al dilluns 6 de gener de 2020.

Avui, divendres 13 de desembre, l’Escola Vedruna presentarà un espectacle diferent al pessebre vivent que ens tenien acostumats cada any. Sota el títol Destijos per Nadal per la Marató de TV3, ens convoquen a tots al poliesportiu de Can Pons a les 6 de la tarda a descobrir aquesta nova sorpresa.

L’activitat no s’atura i seguirà el dissabte 14 de desembre a càrrec de l’Escola de Dansa d’Arbúcies. Per segon any consecutiu porten al gimnàs de l’Institut, el segon festivalet de dansa de Nadal.

La Gala Solidària per la Marató de TV3 i Caritas se celebrarà diumenge 15 de desembre a les Naus Ayats i ve, com cada any, de la mà de la companyia WC Teatre. Espectacle solidari amb balls, gags i cants per a tots els públics. Es poden comprar les entrades anticipades a La Gabella a un preu de 7 euros.

La setmana del 16 al 22 de desembre serà una setmana molt musical. I és que l’Escola de Música ha organitzat dos concerts. Un el dilluns 16 de desembre a les 19 h a la Llar de Jubilats i un altre el divendres 20 de desembre a les 17.15 h a la Residència Casa de Repòs. A més a més, durant la setmana també tindran lloc diferents audicions musicals a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música. El dilluns 16 a les 17.15 ha la mateixa escola de música, audició de guitarres i el divendres 20 a les 17.30 h, també a l’escola de música, audició de clarinets, saxofons i guitarres i, a les 19 h a la Llar de Jubilats, audició de flautes travesseres i pianos. I acabarem la setmana amb el concert coral de Nadal el diumenge 22 de desembre a les 17 h a l’Església Parroquial amb la participació de les corals Coral Clau de Sol de l’Escola de Música, Coral Solfa, Cor Lutiana Jove, Cor Lutiana, Coral Amethysta i Cor Veus Solidàries.
El mateix diumenge 22 i fins al dimarts 24 de desembre inclòs, la Regidoria de Joventut ha organitza el Parc Infantil de Nadal amb jocs, tallers, inflables...i moltes activitats per a infants de 0 a 15 anys.

I, el dimarts 24 de desembre, a les 18 h, no podia faltar el Tió de la plaça de la Vila. Tots els nens i les nenes d’Arbúcies podran cagar el tió, però s’hauran de portar el bastó!

I com ja va sent una tradició a Arbúcies, el Club de Bàsquet organitza un any més la quina de Nadal, però aquest any serà diferent, ja que tindrà lloc al poliesportiu de Can Delfí amb molta més capacitat que en les edicions anteriors. La quina se celebrarà els dies de Nadal, Sant Esteve, Any Nou i Reis a partir de les 6 de la tarda.

Aquestes festes tampoc podien faltar Els Pastorets representats per l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Arbúcies, que tindran lloc els dies 26 i 29 de desembre i 1 de gener a les 6 de la tarda a la Llar de Jubilats. Es poden adquirir les entrades a la secretaria de la Llar.

El patge reial, que recollirà totes les cartes dels nens i les nenes d’Arbúcies, vindrà el dissabte 28 de desembre a les 11 del matí i començarà el seu recorregut per l’avinguda dels Països Catalans, pujarà pel carrer Camprodon i arribarà fins a la plaça de la Vila, on rebrà a tots els infants que li vulguin entregar la seva carta. I, el dissabte següent, 4 de gener, els patges carters retornaran les cartes de resposta a tots els nens i les nenes d’Arbúcies.

Abans però, els dies 2 i 3 de gener tindrà lloc el taller de fanalets al Museu Etnològic del Montseny a partir de les 4 de la tarda. Un taller perquè tots els infants del municipi puguin anar a esperar els Reis amb el seu fanalet. La cavalcada, que serà el diumenge 5 de gener, començarà a 2/4 de 7 de la tarda a davant del nou Ajuntment, on l’alcaldessa infantil donarà la benvinguda a Ses Majestats els Reis de l’Orient. Després, la cavalcada passarà pels carrers Pont, Camprodon, Castell, Germana Assumpta, Sant Jaume, Major fins arribar a la plaça de la Vila on rebran a tots els nens i les nenes d’Arbúcies.

Trobareu tota la informació dels actes de Nadal aquí.