23/05/2022 - Gent Gran

Arbúcies inaugura la nova Llar de Jubilats en un acte amb una gran expectació

El president de la Diputació de Girona i el president de l’Associació de Jubilats tallen la cinta inaugural

En mig d’una gran expectació, Arbúcies ha inaugurat l’edifici de la nova Llar de Jubilats, situada al carrer Estenedor, 44. L’acte va comptar amb la presència del president de la Diputació de Girona, Miquel Nogué, el director territorial de Drets Socials, Raül Morales, el conseller de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Selva, Francisco Jurado, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, el regidor de Gent Gran, Manel Serras, i el president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, Lluís Danís. 

Puntualment a les 12 del migdia, de la mà del president de la Diputació i del president de l’Associació de Jubilats es va tallar la cinta inaugural a l’entrada de la nova Llar. Tot seguit, l’arquitecte municipal, David Calvo, encarregat del projecte va fer una visita guiada a les autoritats per tot l’edifici. 

A l’acabar, la sala polivalent de la primera planta, que estava plena de gom a gom, va acollir l’acte principal de la inauguració i l’alcalde va ser l’encarregat de donar pas als parlaments de les diferents autoritats. El president de la Diputació de Girona, Miquel Nogué, va destacar: “Aquestes noves instal·lacions milloren els serveis i els equipaments anteriors en benefici de la qualitat de vida de la gent gran d’Arbúcies”. I a l’Associació de Jubilats els va desitjar: “Que les il·lusions posades en aquest projecte col·lectiu de tot el municipi es facin realitat a mesura que us aneu instal·lant a la nova Llar”.

Per la seva banda, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, va assenyalar: “Ens trobem en un edifici que finalment ha trobat un ús de present i amb molt de futur. Seguim amb la dinàmica de donar vida als edificis històrics que hi ha al nostre poble i que tenen valor patrimonial”. Garriga va recordar que el disseny d’aquesta nova Llar de Jubilats s’ha fet a través d’un procés participatiu en què els jubilats han pogut decidir com seria. Garriga va voler tenir un petit record a la ja antiga Llar de Jubilats, situada a l’edifici de Cal Xic i va concloure: “I ara gaudim de la nova llar tant com puguem. Fem-nos-la nostra i que bulli d’ambient i d’activitats”. 


D’Escoles Velles passant per una caserna, Hotel d’Entitats i ara com a Llar de Jubilats 
L’actual edifici del carrer Estenedor, 44 és un edifici construït en terrenys de l’antiga família Roquer el 1864, amb la finalitat d’esdevenir escola de nens i casa pel mestre. Aquest edifici escolar va complir la funció de centre docent fins al 1916. Des d’aquest moment, i fins al 1934, l’edifici allotjà colònies d’estiuejants i s’hi feren cursos i exposicions. L’any 1935 es convertí en caserna militar i, més endavant, en caserna de la Guàrdia Civil fins al 1997. L’any 1998 l’Ajuntament remodelà l’antic edifici i es destinà a seu de diverses entitats del poble.