14/01/2021 - Gent Gran

L’ajuntament d’Arbúcies acorda la compra d’uns terrenys al costat de la futura llar de jubilats per dotar l’equipament amb una gran zona d’esbarjo

Els terrenys, de mil metres quadrats, tenen un cost de 15.000 euros

El ple de l’Ajuntament d’Arbúcies ha acordat la compra d’uns terrenys a la part del darrera de la nova llar de jubilats d’Arbúcies, que està actualment en construcció. Aquest gran espai, anomenat l’horta de Can Silvestre, permetrà als socis i usuaris de l’equipament municipal disposar d’un gran pati on s’hi ha decidit ubicar la petanca, un mini golf, i destinar la resta a una gran zona enjardinada. Actualment la petanca està ubicada en un solar al passeig de Mossèn Llorenç i disposa de quatre pistes, dues d’elles cobertes, i un local social.

La compra efectuada per l’Ajuntament i l’associació de jubilats i pensionistes d’Arbúcies ha tingut un cost de 15.000 euros. El regidor de gent gran i cultura, Manel Serras, ha manifestat que era una ocasió única “no es podia deixar passar”. En aquest aspecte, ha assenyalat que els prop de 1000 m2 adquirits permetran “unificar en un mateix lloc un edifici modern i funcional molt lluminós amb un gran espai per estar i compartir tots els associats”.

Ara fa tres anys l’Ajuntament i l’associació van acordar el trasllat de la llar de jubilats a un nou edifici. Des de principis dels anys vuitanta del segle passat la llar de jubilats està ubicada en una casa centenària de quatre plantes i soterrani del carrer Sorrall. Les dificultats de manteniment de l’estructura de l’edifici han obligat a fer aquest canvi.

L’associació de jubilats i pensionistes d’Arbúcies compta amb set-centes persones associades. El nou edifici on s’ubicarà l’entitat disposa de tres plantes. Fins ara es feia servir com a hotel d’entitats i anteriorment tenia les funcions d’escola i espai cultural. El cost de les obres i de la compra del material necessari per a l’equipament és de set-cents mil euros.