16/02/2020 - Governació

660 vehicles participen a la 12a Trobada de Clàssics d’Arbúcies

Una furgoneta Chevrolet del 52, un MG 1600 descapotable, un Escarbat, una Bultaco i un Datsun, guanyadors del 2n concurs a l’elegància

Un any més, i ja en van 12, que la Trobada de Clàssics d’Arbúcies, organitzada des de l’entitat Clàssics Montseny Guilleries (CMG) és un èxit d’assistència i públic. Enguany, han estat 660 els vehicles que han participat a la trobada, que s’han instal•lat en els diferents aparcaments habilitats a places i carrers del nucli antic del municipi, que també s’han omplert de curiosos que no s’han volgut perdre aquest esdeveniment tan senyalat del món del motor.
Enguany s’ha limitat l’horari d’arribada dels clàssics participants i ho han pogut fer de les 9 del matí a les 12 del migdia. Ha estat a aquesta hora quan s’ha celebrat el 2n concurs a l’elegància entre tots aquells vehicles que s’havien apuntat a través del WhatsApp. Abans, però, de l’atorgar els premis, des de CMG han volgut retre un petit homenatge a un dels grans mecànics que ha tingut Arbúcies, Josep Serrat, conegut a com ‘en Merla’.
Els cinc premiats al concurs d’elegància han estat una camioneta Chevrolet del 1952, un MG 1600 descapotable, un Volkswagen Escarbat del 1953, una motocicleta Bultaco Mercuri i un Datsun, dels quals només en queden 2 a tot Espanya. L’entrega dels reconeixements han estat de la mà d’Antonio Zanini, expilot de ral•lis.
També ha estat durant l’entrega de premis quan l’actual president de CMG, David Batlle ha anunciat que, després de 12 anys liderant l’entitat, donarà pas perquè tres joves agafin el relleu de l’associació: Imma Anguita, Ernest Serradesanferm i Pau Serra.
Els carrers Camprodon, Prat Marcet, Germana Assumpta, Sant Jaume, Segimon Folgueroles, placeta de Can Reus, avinguda Països Catalans, passeig Dr. Carulla i passeig de Palacagüina han acollit els més de 600 clàssics. En aquest sentit, la futura presidenta CMG, Imma Anguita, ha explicat que a conseqüència del temporal Gloria “hi ha hagut aparcaments que normalment habilitàvem, com Can Cassó, que aquest any no hi hem pogut aparcar cotxes i això ens ha marcat el nombre de vehicles participants a la trobada”. En aquest cas, Anguita ha recordat que intenten agrupar els cotxes per marques com ara Volkswagen, Seat, Mini, 600, Renault i Citroën, els americans, però també va en funció de l’arribada dels vehicles.
Finalment, la regidora de Governació de l’Ajuntament, M. Àngels Soler, ha assenyalat: “S’ha notat la crescuda que hi ha hagut de cotxes perquè també hi han pogut participar els vehicles matriculats el 1987, quan fins ara el límit estava posat al 1986”. La regidora també ha destacat: “La repercussió que té per Arbúcies aquesta festa del motor és molt positiva”. Per això, Soler agraeix tota la feina que fan des dels CMG amb tota l’organització, ja que “es veu que la gent està contenta de com està organitzat i que gaudeixen de la jornada”. Finalment, la regidora també vol donar les gràcies a la tasca feta des de la Policial Local i la col•laboració de Protecció Civil.