23/10/2019 - Governació

Afectacions greus per la llevantada que s’ha produït aquesta matinada

Arbres caiguts a calçades i voreres i una averia elèctrica, algunes de les conseqüències del temporal

Arbúcies s’ha llevat aquest matí amb tot el municipi revoltat amb molts arbres caiguts i elements arquitectònics com teulades i tendals, que a causa del fort vent d’aqueta matinada, han estat arrencats i han provocat incidents, en alguns casos, molt greus.

Les primeres afectacions s’han detectat a les carreteres, ja que la GI-552, d’Arbúcies a Hostalric, a hores d’ara encara roman tancada perquè s’hi està treballant per retirar tots els arbres i branques que impedeixen el pas de vehicles. Com també està tallada la circulació a la C-35 entre Hostalric i Sant Celoni i la GI-543 (carretera de Coll de Revell). Finalment, a la GI-550, entre Arbúcies i Sant Hilari Sacalm, també hi ha complicacions per caiguda d'arbres però es pot circular.

Pel que fa a dins el municipi, la Policia Local, ADF i Bombers han hagut d’actuar en diferents serveis a causa de teulades, tendals i altres elements arquitectònics que s’han desprès durant la llevantada. Un dels casos més impactant és el del despreniment de façana que s’ha produït al carrer Sant Fe i que ha trencat el vidre de darrere del vehicles aparcat a sota, que ha quedat tot cobert del material que s’ha desprès i també ha afectat a un altre vehicle, en aquest cas una furgoneta, que té el vidre davanter esquerdat.

El que ha sigut molt espectacular és el cas del transformador situat a l’entrada del taller mecànic de Ca l’Aymerich, que literalment ha volat, però per sort ha quedat als peus de la torre de llum i no ha provocat cap dany material, i només ha afectat al subministrament elèctric.

Pel que fa als arbres i branques caiguts són una constant als diferents carrers i zones del municipi, en alguns casos han pogut afectar a la circulació, d’altres han malmès vehicles i façanes i, en els millors dels casos, no han provocat cap dany tot i trencar-se.