16/03/2022 - Governació

Arbúcies entrega les medalles a la trajectòria per a quatre bombers del cos

Els homenatjats van ser David Merino, Robert Rosell, Josep Ball·llosera i Ramon Camps

La sala de plens de l’Ajuntament va acollir l’acte d’entrega de les medalles de reconeixement a la trajectòria de quatre bombers que formen part d’aquest servei d’emergències d’Arbúcies. Un acte que va comptar amb la presència d’una gran part dels integrants del Cos de Bombers, així com dels familiars dels homenatjats i representants polítics de l’Ajuntament i dels grups municipals. 

Martí Pastells, regidor, excap de Parc i bomber veterà va ser l’encarregat de conduir l’acte: “Avui fem un acte de reconeixement a la trajectòria al Cos de Bombers i és un dia especial pels companys que són mereixedors d’aquest guardó”. Es tracta d’una distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, però que el Departament d’Interior ha delegat als Parcs de Bombers l’entrega de les medalles corresponents a cada guardonat, va explicar Pastells. Abans, però, de fer l’entrega, Pastells va recordar: “Aquesta distinció va dirigida individualment al bomber que durant anys ha deixat la feina, d’estar amb la família i córrer a fer uns serveis que, no sap en què és pot trobar, ni el temps que haurà de  passar fora de casa” .

El primer distingit va ser Robert Rosell, i ho va ser per partida doble, se li va entrega la medalla de bronze pels 20 anys de bomber, però també la de plata pels ja 25 anys que porta al cos. L’encarregat d’entregar-li la medalla de bronze va ser el mateix Pastells i la de plata l’actual cap de Parc, Sergi Forts. Tot seguit, l’excap de Parc i bomber veterà, Joan Tort, va entregar la medalla de plata a Josep Ball·llosera (conegut com a Pitu Reus) per 25 anys al servei del Cos. I, finalment, David Merino va rebre la medalla d’or pel reconeixement a una trajectòria de 35 anys als Bombers, de la mà de l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga. Ramon Camps, que enguany fa 25 anys que està al cos, rebrà la seva distinció al mes de maig, a l’acte que farà el Departament d’Interior. 

Un cop entregades les distincions, l’actual cap de Parc de Bombers, Sergi Forts, va voler dedicar unes paraules d’agraïment a tots els homenatjats perquè “la dedicació és molt feixuga i s’ha de compaginar amb la família i el temps lliure”. 

Garriga va ser l’encarregat de cloure l’acte amb un fort agraïment cap als homenatjats, però també a tots els integrants del Cos de Bombers d’Arbúcies: “Quan parlem d’un cos com aquest, estem parlant de poble perquè dediqueu part del vostre temps al municipi. I ho feu amb la voluntat d’ajudar als altres, amb vocació de servei”. “Ningú és imprescindible, però els Bombers sou necessaris”, va concloure l’alcalde. 


Com que a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, durant dos anys no es va poder celebrar aquest acte, per això enguany va ser diferent de l’habitual i s’han acumulat un gran número de distincions per atorgar.