26/10/2023 - Governació

Arbúcies i Sant Hilari recullen 1.780 firmes de suport als bombers voluntaris

Els Ajuntaments d’Arbúcies i de Sant Hilari Sacalm han fet arribar les firmes al Departament d’Interior

A través d’una iniciativa ciutadana conjunta entre Arbúcies i Sant Hilari Sacalm s’han recollit 1.780 firmes de suport als bombers voluntaris. Els alcaldes d’Arbúcies i de Sant Hilari es van reunir amb representats dels parcs de bombers d’ambdós municipis i amb veïns que han impulsat aquesta queixa ciutadana i ara els dos consistoris han fetarribar les firmes al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Per tots dos municipis selvatans el servei de proximitat que ofereixen els bombers voluntaris és molt important, ja que Arbúcies i Sant Hilari es troben envoltats de grans zones boscoses i són pobles relativament allunyats de grans nuclis de població.

Els Bombers Voluntaris formen part del Cos de Bombers de la Generalitat, un cos de bombers mixt format per bombers funcionaris i bombers voluntaris. La reivindicació és que tot i que tots dos cossos depenen de la Direcció General d’Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS), del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya; i tots duen a terme el mateix tipus de tasques en qualsevol servei (incendis, inundacions, accidents, etc.), els bombers voluntaris no disposen de la mateixa cobertura sanitària. 

La Direcció General no els assegura una compensació per incapacitat temporal o total, d’invalidesa o malaltia en cas d’accident en acte de servei de bomber voluntari passats els dotze mesos i, per aquest motiu, des de l’1 d’agost tots els parcs de bombers voluntaris de la Regió d’Emergències de Girona (i d’altres d’arreu de Catalunya) es van declarar NO DISPONIBLES.

La ciutadania mostra suport als parcs de bombers voluntaris i els Ajuntaments d’Arbúcies i Sant Hilari reclamen solucionar el conflicte en la màxima brevetat possible per tornar a garantir un servei imprescindible per tots dos municipis.