28/10/2019 - Governació

Pere Ribas, Joan Tort, Martí Pastells i Jordi Ribas reben el reconeixement pel seu servei al Cos de Bombers

El president de la Generalitat ha estat l’encarregat d’entregar-los-hi les medalles d’honor

Amb motiu de la festa patronal del Cos de Bombers, divendres es va dur a terme l’acte de lliurament de les medalles d’honor i les distincions que atorga anualment la Generalitat de Catalunya. Pere Ribas, Joan Tort, Martí Pastells i Jordi Ribas van ser reconeguts per la seva llarga trajectòria dins el cos.

Pere Ribas i Joan Tort van rebre, de la mà del president de la Generalitat, Quim Torra, la medalla d’or als 35 anys de servei; Martí Pastells la medalla d’argent pels seus 25 anys de serveis i, finalment, Jordi Ribas amb 20 anys de dedicació al Cos de Bombers, va rebre la medalla de bronze.
L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, ha dit: "És un orgull poder tenir al nostre municipi un Cos de Bombers com el que tenim, al servei del poble i que sempre que se'ls necessita, hi són".

Durant el seu discurs, el president de la Generalitat va traslladar en nom del Govern “l’agraïment dels catalans” al Cos de Bombers “per estar sempre al costat de les persones, d’aquells més vulnerables, que segur que sense la vostra tasca no se n’haurien sortit”. El cap del Govern va fer també un reconeixement als bombers pel seu paper durant el referèndum de l’1-O: “Vau ser on us corresponia, defensant el poble”, va dir, i va insistir en agrair “el servei al país” que fa aquest Cos.

Amb aquests guardons es distingeix la trajectòria dels membres del Cos de Bombers en funció dels anys d’antiguitat en el servei i dels serveis excepcionals realitzats. Enguany s’han lliurat 482 distincions, corresponents als anys 2019 i 2018, any aquest últim en què no es van lliurar per l’aplicació de l’article 155.