14/08/2019 - Governació

Protecció civil d’Arbúcies connectada amb Protecció Civil de la Generalitat a través de la xarxa de comunicacions d’emergències Rescat

A l’acte hi van assistir els voluntaris de l’entitat arbucienca, així com el fins ara regidor de Governació, Martí Pastells i l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga

Protecció Civil de la Generalitat va fer entrega de les emissores de la xarxa de radiocomunicacions d’emergències de la Generalitat RESCAT a l’Ajuntament d’Arbúcies perquè el seu voluntariat de Protecció Civil les utilitzin, amb l’objectiu que hi hagi una millor comunicació i coordinació entre els diferents organismes.

Amb l’entrega de les emissores es posa en valor la tasca del voluntariat, sobretot quant a la seva participació en serveis preventius en actes en què es preveu una gran concurrència de persones així com en situacions d’emergència que afectin el seu municipi i en les quals estiguin desenvolupant tasques de suport a l’ajuntament.

Les emissores estan configurades per poder contactar directament amb el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil de la Generalitat en cas de necessitat. La connexió directa del voluntariat de protecció civil amb el CECAT facilitarà la coordinació i alhora garanteix les comunicacions en cas de caiguda de les telecomunicacions ordinàries (telefòniques i connexió internet).

Les emissores s’han cedit en virtut del conveni de coordinació i col·laboració del Departament d’Interior amb les Associacions de Voluntariat de Protecció Civil municipals registrades al Departament d’Interior. L’AVPC d’Arbúcies està inscrita a la Generalitat des del 12 de febrer del 2013.

A l’acte d’entrega, hi van participar l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, el fins ara regidor de Governació, Martí Pastells, un representat de la Policia Local d’Arbúcies i quatre voluntaris de l’AVPC, així com també personal tècnic de Protecció Civil de la Generalitat i de la Xarxa RESCAT.

Aprofitant l’entrega dels terminals, personal del Servei Logístic i Operativa Territorial del Departament d’Interior i de la Xarxa RESCAT van dur a terme un sessió de formació al voluntariat de protecció civil sobre l’ús de les emissores.