07/12/2023 - Habitatge

L’Ajuntament d’Arbúcies fa una crida per captar habitatges buits per destinar a lloguer assequible

Hi pot participar qualsevol propietari amb un pis ubicat al municipi

L'Ajuntament d’Arbúcies fa una crida per a la captació d’habitatges buits amb l’objectiu de destinar-los a oferir lloguer assequible per a col·lectius com els joves, famílies i persones grans del municipi. 

Fa tres anys, el consistori arbucienc va posar en marxa una campanya de captació d’habitatges buits per tal de poder oferir a col·lectius vulnerables com joves, famílies i persones grans un habitatge digne i a un preu assequible. La campanya consisteix en què qualsevol propietari d’un pis a Arbúcies, el pugui cedir a la Borsa d’Habitatge Municipal. 

Des que es va posar en funcionament,  l’Ajuntament ja disposa de nou habitatges que s’han cedit a joves i dos per a famílies. Per altra banda, aquesta tardor el consistori també ha firmat un conveni de col·laboració amb la fundació Resilis per tal de cedir habitatges a joves i a persones amb un nivell econòmic baix i s’està treballant perquè aquesta borsa també arribi a persones grans amb problemes de mobilitat i de salut per tal de facilitar-los un domicili accessible.

Es pot participar en aquesta campanya al llarg de tot l’any i els avantatges que ofereix són els següents: 

- Contracte de cessió durant tres anys, fins a un màxim de tres anys més renovables anualment.
-    Cobrament mensual garantit.
-    Retorn de l’habitatge en el mateix estat inicial.
-    Assegurances de multirisc i d’impagament gratuïtes.
-    Gestió administrativa gratuïta.
-    Seguiment periòdic per comprovar el bon ús de l’habitatge.

Qualsevol persona interessada, pot demanar més informació trucant al telèfon de l’Ajuntament (972 860 001) i bé enviant un correu electrònic a habitatge@ajarbucies.cat