07/04/2023 - Habitatge

Nova convocatòria d’habitatge de lloguer per a joves d’Arbúcies

Les sol·licituds es poden presentar fins al 25 d’abril

Durant les properes setmanes, les àrees d’Habitatge i Joventut de l’Ajuntament publicaran una nova convocatòria per adjudicar dos nous immobles adreçats a joves que busquen el seu primer lloguer. 

Es tracta de dos habitatges inclosos en el programa municipal de lloguer d’emancipació. Un d’ells es troba a la travessia Vicens Bosch i consta de 2 habitacions i té un preu de 300 euros i un altre és al carrer del Vern, té 2 habitacions i el preu del lloguer és de 260 euros al mes. Aquest projecte pretén garantir que els joves trobin facilitats per accedir a l’habitatge amb uns preus justos i assequibles. 

Cal recordar que l’any 2021 ja es van adjudicar els tres primers habitatges amb contractes  de tres anys per permetre la rotació de persones i arribar a més necessitats. El programa compta amb la col·laboració i suport de la Diputació de Girona dins els programes de reforma i condicionament d’habitatges per incloure’ls a les borses públiques. “Acabem el mandat gestionant cinc habitatges adreçats a joves, complint, així, el compromís de crear una borsa que mai havia existit al nostre poble. 

Seguim treballant per disposar de més recursos i fer créixer aquest projecte”, afirma la regidora de Joventut, Judit Prat. Tanmateix, el programa inclou també el requisit de  promocionar empreses subministradores de proximitat i d’economia social com la cooperativa Som Energia. “Treballem en l’àmbit dels drets i els valors afegits per dotar la borsa de més qualitat en el servei i les prestacions”, assenyala el regidor d’Habitatge, Jaume Salmeron.