19/11/2020 - Hisenda

Arbúcies aprova la congelació dels impostos i taxes municipals pel 2021

La mesura contempla també no cobrar les ocupacions de la via pública als establiments de restauració bars i comerços

L’Ajuntament d’Arbúcies ha acordat en la seva darrera sessió plenària la congelació de tots els impostos i les taxes municipals, com IBI, escombraries i Impost de Vehicles, entre altres, per aquest any 2021.

També s’ha decidit allargar un any més l’acord de no cobrar les ocupacions de via pública en els establiments de restauració, bars i comerços, una mesura que ja s’ha aplicat aquest. La regidora d’hisenda,Remei Artigas ha manifestat que “Són moments d’ajudar a les famílies i als petits negocis locals i no de pujar-los la fiscalitat”. Aquest acord ha comptat amb el vot a favor del grup de govern municipal d’Entesa per Arbúcies i l’abstenció dels dos grups a la oposició, ERC i la CUP.

Bonificacions en impostos per treballs de millora energètica

Dins d’aquestes mesures també s’ha acordat universalitzar les bonificacions en els impostos per obres que facin referència a la millora energètica dels edificis. Fins ara la propietat havia de demanar-ho explícitament i a partir d’aquest 2021 ja s’aplicarà directament quan es demani la llicència per fer les feines.

“Arbúcies som exemple en l’ús d’energies renovables en els equipaments públics per afavorir una millor eficiència energètica, i ara volem que això també es traslladi a les cases particulars” afirma l’alcaldePere Garriga, d’Entesa.

Aquest municipi del Montseny treballa, des de fa més de 15 anys, amb biomassa quilòmetre zero provinent dels boscos de la Vall d’Arbúcies i amb una empresa d’estella local. Actualment ja disposa de quatre grans calderes que donen servei a gairebé tots els equipaments públics.

Paral·lelament a totes les obres d’ampliació, millora o nova construcció d’edificis públics que s’han fet els darrers anys, com el teatre municipal o el nou edifici de l’ajuntament, s’han incorporat els paràmetres d’eficiència energètica. El mateix passa amb les obres de la nova llar de jubilats i de millora del Museu Etnològic del Montseny, la Gabella, i en la construcció del nou Centre d’Interpretació del Vescomtat de Cabrera que s’adjudicaran en els propers mesos.

Així mateix s’ha acordat sancions de fins al cent per cent de l’ICIO (impost sobre construccions,instal·lacions i obres) als propietaris de les obres que es facin il·legalment al municipi.