17/11/2023 - Igualtat

Del 20 al 26 de novembre, Setmana per a la sensibilització i prevenció de les violències masclistes

S’organitza una càpsula formativa per a entitats del municipi

La lluita contra la violència masclista continua sent un dels eixos principals del govern municipal. Amb aquesta premissa, l’Ajuntament d’Arbúcies, juntament amb les entitats d’igualtat i feminismes del poble, el MEMGA i la Biblioteca d’Arbúcies ha programat una sèrie d’actes emmarcats en la commemoració del 25N, Dia internacional per l’Erradicació de la Violència en vers les Dones.

Durant tota la setmana, del 20 al 26 de novembre, a la plaça 1 d’octubre, hi haurà una activitat de col·laboració ciutadana amb el títol Dona veu a la teva veu. El mateix dilluns 20 de novembre a l’Institut Montsoriu, tindrà lloc La caputxeta diu no, a càrrec de Projecte canvia el conte, organitzat des de la Biblioteca Municipal i el Museu Etnològic del Montseny per als alumnes de 1r d’ESO. 

També s’ha organitzat per al divendres 24 de novembre una activitat per als dos centres educatius de primària del municipi. Es tracta d’un taller educatiu sobre micro-masclismes i estereotips de gènere sota el títol On s’amaguen les violències i que anirà a càrrec de l’associació Àmbar. El mateix divendres 24 tindrà lloc una activitat amb qigong i cants per poder, moure l'energia, compartir i fluir Unim les energies per un món sense violència, lliure i segur. Serà a les 5 de la tarda a les Naus Ayats. 

I, finalment, el dissabte 25 de novembre, a 2/4 d’11 del matí a la sala de plens de l’Ajuntament, tindrà lloc la càpsula formativa Implicació de les entitats locals en l'erradicació de les violències, per a entitats arbucienques. A la 1 del migdia a la plaça 1 d’octubre, hi haurà la lectura del manifest del Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència envers les Dones. I els equips Mini masculí, a 2/4 d’11 del matí, i a les 4 de la tarda el Sots25 jugaran de lila per mostrar el seu suport a l'erradicació de les violències masclistes envers les dones.