07/03/2022 - Igualtat

Arbúcies organitza la 3a caminada amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Del 8 al 18 de març s’han programat diferents activitats per commemorar la jornada

Demà dimarts 8 de març es commemora el Dia Internacional de les Dones. El lema de la campanya d’enguany és Cap a una normalitat feminista i, es qüestionen aspectes com ara que les dones cobrin menys per la mateixa feina que els homes; que es facin comentaris sobre el cos de les dones; que les dones s’encarreguin soles de les feines de la casa i de les criatures; o que els productes menstruals no siguin considerats de primera necessitat... Qüestions que a dia d’avui es consideren que no són normals. 

A Arbúcies, els actes organitzats amb motiu del 8M començaran demà dimarts a 2 quarts de 8 de la tarda a La Gabella amb la presentació del llibre La naturalesa de l’aigua, de l’arbucienca Marta Ribera, a càrrec de l’Associació de Dones d’Arbúcies. L’endemà, el dimecres 9 de març, a 2 quarts de 6 de la tarda i, a 2 quarts de 7, a la sala de corals de les Naus Ayats, es faran dues activitats organitzades per TierraLuz, vida en comunitat i consciència: Dona cíclica, arquetips i calendari lunar  i Cants de poder: alliberem la veu. El divendres 11, a 2 quarts de 7 de la tarda al poliesportiu de Can Pons, Meditació guiada amb dansa d’empoderament

Dissabte 12 de març tindrà lloc l’acte central de celebració del 8M i començarà amb una caminada a partir de 2 quarts d’11 del matí amb sortida a la plaça 1 d’octubre. La marxa serà de 5 quilòmetres per l’entorn d’Arbúcies i, a l’acabar, hi haurà la lectura del manifest del 8M i vermut popular. 

Els actes seguiran el dilluns 14 de març de 10 a 12 del matí al poliesportiu de Can Pons amb el taller de Mouenarts Moviment, acció, canvi!  I, finalment, la xerrada de Fisioarbúcies Salut menstrual. Desmuntant mites, a les 6 de la tarda al local de la Penya Barcelonista el divendres 18 de març tancaran els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones.