26/11/2019 - Igualtat

Arbúcies s’adhereix als actes de denúncia contra la violència masclista durant la jornada del 25N

Un centenar de persones participen a l’acte de record a les víctimes celebrat a la plaça de la Vila

Com a molts d’altres municipis arreu de Catalunya, a Arbúcies es van organitzar diferents actes per commemorar el 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, de la mà de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament.

El primer acte es va celebrar dissabte 23 de novembre a la Llar de Jubilats. Un acte que va comptar amb la participació de diferents col·lectius del municipi que van voler posar el seu granet de sorra en aquesta jornada. Els primers d’actuar van ser els alumnes de l’Escola de Música Mestre Lluís Torres que van interpretar diferents peces musicals. Tot seguit, va ser el torn de les regidores del Ple dels Infants, que van llegir un conte i els va seguir la lectura poètica a càrrec de Carme Viñas, del grup de dones de la Llar de Jubilats. I, finalment, la Lou Kley va interpretar el monòleg de la vagina, una representació teatral que tracta d’esborrar la vergonya que moltes dones senten pel seu cos i la sexualitat ajudant a conscienciar a les persones a combatre la violència masclista i els actes de violació contra les dones.

El diumenge al matí, a la plaça de la Vila, es va dur a terme un taller per decorar els portaespelmes que es van utilitzar ahir, dilluns, a l’acte de record i denúncia de totes les dones víctimes de violència masclista. Un acte en el qual hi van assistir un centenar de persones i en què dones de diferents col·lectius, van llegir el manifest oficial, que un any més insisteix en la reivindicació de la igualtat de les dones i a denunciar la societat patriarcal en què vivim actualment, que no afavoreix l’eliminació de les violències masclistes, sinó al contrari, ens oprimeix, ens silencia i ens mata. L’acte va acabar amb l’encesa d’espelmes al voltant de l’arbre de la plaça i amb un minut de silenci en record a les víctimes.

La regidoria d’Igualtat, Anna Rotllant, assegura: “Des de la Regidoria seguim treballant en la línia per disminuir les desigualtats de gènere. Seguim oferint l’assistència que han de rebre les víctimes de violència i apostem per potenciar les polítiques de prevenció des de les diferents etapes educatives”.