03/07/2019 - Igualtat

L'Ajuntament d'Arbúcies es personarà com a part acusatòria en les denúncies per assetjament, agressió o violència masclista

“Tolerància zero amb les agressions”, assegura el tinent d’alcalde Jaume Salmeron

Les àrees d'Igualtat i Atenció a les Persones de l'Ajuntament d'Arbúcies han tancat aquesta setmana el protocol d'actuació davant de denúncies presentades per ciutadanes d'Arbúcies en referència a situacions d'assetjament i/o agressions sexuals, o bé casos on s'ha exercit violència de gènere.

Les dues àrees municipals en coordinació amb la Policia Local i l'Oficina d'Atenció Ciutadana recomanen sempre fer denúncia davant de qualsevol d'aquestes situacions. El coneixement de la presentació de la denúncia activa immediatament el protocol municipal. Quan la denúncia arriba a mans dels jutjats de primera instància i instrucció, la Policia Local en rep comunicació.

Amb aquesta informació, l'Ajuntament adreça al jutjat corresponent una circular amb el número d'expedient judicial en la qual es manifesta la voluntat municipal de comparèixer com a part acusatòria. Es demana explícitament que l'Ajuntament sigui inclòs com a acusació en la causa especificant els canals de comunicació i contacte de l'estructura municipal.

" Tolerància zero amb les agressions, l'assetjament i la violència de gènere. L'Ajuntament vol fer un pas més per erradicar aquestes conductes al municipi. L'agressor ens trobarà sempre davant seu", explica el tinent d'alcalde Jaume Salmeron.

Aquest protocol d'actuació és extensiu a persones del col·lectiu LGTBI que per la seva orientació sexual pateixi assetjament o violència. L'Ajuntament arbucienc manifesta que "som implacables amb conductes discriminatòries, agressives o coactives per raó de gènere o orientació sexual ".

Aquesta setmana ja s'ha presentat als jutjats la primera compareixença arrel d'un cas d'assetjament ocorregut en les darreres festes de les Enramades.


Tanmateix, el consistori ja està preparant i coordinant la presència de diferents punts liles, espais de denúncia i assessorament, davant possibles assetjaments o agressions dins el recinte de barraques per la propera Festa Major a finals de juliol.