09/03/2021 - Igualtat

Ruta de dones d’Arbúcies i lectura del manifest, per reivindicar el 8 de març

El concert Elles, del 21 de març a la Llar de Jubilats tancarà els actes de commemoració

La concentració i lectura del manifest a la plaça 1 d’octubre va tancar els actes celebrats a Arbúcies per reivindicar el 8 de març. Enguany, el manifest de l’Institut Català de les Dones posava de relleu de forma especialment punyent les greus discriminacions que la nostra societat encara exerceix sistemàticament sobre les dones, tot i que el confinament hagués pogut facilitar el repartiment de les  tasques domèstiques i de cures. “Els estereotips encara són ben arrelats en l’imaginari dels homes”. El manifest s’acabava reclamant una societat més justa on totes les dones des de la diversitat tinguin els mateixos drets i oportunitats que tenen els homes des del moment de néixer.

Els actes del 8 de març van començar el divendres amb la Ruta de Dones d’Arbúcies. Un recorregut per al municipi en què s’hi troben els rètols de diferents dones d’Arbúcies que han fet quelcom rellevant al llarg de la història. Aquesta ruta estarà disponible fins al 14 de març. L’endemà, el dissabte, a la sala d’actes de la Llar de Jubilats, va tenir lloc el taller de poesia de gènere a càrrec d’Ester Xargay. La poesia resultant es presentarà al projecte cocreatiu de música i poesia Elles, concert que tindrà lloc el diumenge 21 de març a la Llar de Jubilats a les 6 de la tarda.   

El mateix dilluns 8 de març va tenir lloc una xerrada a càrrec de Cristina Vila i que portava per títol La igualtat i els feminismes al centre de la vida, organitzada pel Consell Comarcal de la Selva. I, finalment, a la tarda, la Biblioteca d’Arbúcies va emetre una sessió de contes infantils a través del seu canal de YouTube.