13/03/2023 - Igualtat

Una setantena de persones a la Marxa del Dia de la Dona a Arbúcies

El joc d’escapada i contes per la igualtat complementen les activitats de commemoració del 8M

Una setantena de persones van participar ahir diumenge a la Marxa del 8M, acte principal del programa d’actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones. Un programa que es va complementar amb altres activitats com ara conferències, tallers, contes o un joc d’escapisme (room escape). 

La caminada del 8M de 5 quilòmetres va sortir de la plaça 1 d’Octubre i va transcórrer pels carrers Magnes i Camprodon, on des d’allà es va agafar el passeig de la Riera fins arribar al camp de futbol i d’allà es va resseguir el rec de la Plana fins a l’alçada del carrer Montseny i de tornada cap a la plaça 1 d’Octubre on es va fer la lectura del manifest i un vermut per a tots els participants. 

A banda de la marxa, durant la setmana passada es van organitzar diferents activitats, com ara un diàleg generatiu Dones d’avui. Entre el masclisme i el feminisme, a càrrec de TierraLuz, una activitat de txikung, meditació i cants de poder organitzat per Espai Mantram i TierraLuz. La Biblioteca Municipal juntament amb el Museu Etnològic del Montseny van organitzar una tarda de contes per a la igualtat amb Clara Ribatallada. 

I, el dissabte 11 març des de la Regidoria de Joventut es va organitzar un room escape amb el títol Que no ens enverinin i en el qual hi van participar més d’una cinquantena de nens i nenes. Un joc amb inici al Museu Etnològic del Montseny i en què els participants havien d’aconseguir diferents pistes, que estaven repartides per diferents indrets del centre de la vila, per tal de resoldre l’enigma. 

I encara queda una última activitat que tindrà lloc el proper divendres 24 de març, la presentació del llibre de Bàrbara Munar, Reina sin reglas