30/10/2019 - Joanet

Josep Gubern repetirà una nova legislatura com alcalde de Joanet

Als comicis hi ha participat 36 persones, un 46,75 per cent del cens d’aquest nucli agregat d’Arbúcies

Josep Gubern ha estat escollit amb 30 vots d’un total de 36 que s’han emès com a alcalde de Joanet davant dels 6 vots que ha aconseguit l’altra candidata que es presentava a aquestes eleccions, Montserrat Moya. Josep Gubern revalida el resultat, perquè ja havia estat l’alcalde la passada legislatura.

En aquests comicis estaven cridats a les urnes un total de 77 persones que estan empadronades a Joanet i hi ha hagut una participació del 46,75 per cent.

Joanet és un nucli agregat que pertany al municipi d’Arbúcies i que compta amb un petit nucli urbà i amb moltes cases disseminades. Actualment hi viuen 88 persones, entre els empadronats i els residents fixes i els discontinus. Tot i que la figura legal de l’alcalde de Joanet és una delegació d’alcaldia decretada pel batlle d’Arbúcies, des de la recuperació dels ajuntaments democràtics la seva designació sempre s’ha deixat en mans del veïnat de Joanet, una decisió que s’ha d’entendre com un respecte envers la “sobirania” d’aquest nucli per part d’Arbúcies.