14/02/2023 - Joventut

Alumnes de l’IES Montsoriu d’Arbúcies participen a la trobada de delegats de la Selva

La jornada va ser una de les més multitudinàries amb més de 100 participants

5 alumnes de l’Institut Montsoriu d’Arbúcies juntament amb un centenar de delegats i delegades de la comarca van participar a la cinquena edició de la jornada de formació de delegats i delegades de la Selva, que es va celebrar divendres passat al matí a Santa Coloma de Farners. Concretament van ser un total de 105 joves de 15 instituts participants de la comarca,  que van poder treballar habilitats i competències per a millorar la seva funció a l’aula.

En el transcurs d’aquesta matinal, també es va organitzar una formació per a les 28 persones tutores en la qual es van treballar  temes clau com la participació i l’acció tutorial al centre.

La jornada, una de les més multitudinàries de les que s’han realitzat fins ara, va comptar amb un total de 105 joves provinents de 15 instituts que es van desplaçar a Santa Coloma de Farners amb els seus tutors i tutores amb autobús des d’arreu de la comarca de la Selva.

Un equip de tècnics de l’Oficina Jove del Consell Comarcal i també dels municipis de la Selva va rebre aquests delegats que, a través d’un eix conductor, van anar desenvolupant la formació específica i gamificada per millorar les competències i habilitats de la figura del delegat. Es van facilitar diverses dinàmiques vivencials per tal d’integrar els coneixements bàsics i també les eines per a poder-les aplicar després a l’aula.

Aquest projecte s’emmarca en el Pla d’acció comarcal de l’Oficina Jove de la Selva del Consell Comarcal de la Selva i en els plans locals dels ajuntaments selvatans i compta amb el suport de la Direcció General de Joventut i la Direcció General d’Economia Social i Solidària a través del programa "Ocell de Foc" per millorar la salut mental de les persones joves.