10/07/2020 - Joventut

Els joves de l’Esplai Municipal pinten un mural amb la frase La cultura és lliure

Aquesta setmana, l’arbucienca Laura Moré també ha ofert una xerrada sobre la seva experiència sobre el càncer

Aquesta setmana destaquen dues activitats de l’Esplai d’Estiu Municipal. Una d’elles és la que ha tingut lloc aquest matí de divendres amb els joves de 1r a 4t d’ESO en què han pintat un mural a l’entrada de l’aparcament situat al carrer Segimon Folgueroles i, la segona, va ser la xerrada sobre el càncer que va oferir l’arbucienca Laura Moré al mateix grup de joves.  

Amb la frase La cultura és lliure, els joves d’ESO de l’Esplai han pintat un mural amb la tècnica del grafit gràcies a l’ajuda d’Adrià Sanz, jove professional encarregat del taller i de la seva dinamització. Aquesta iniciativa forma part d’un cicle de trobades en què cada una d’elles se centra en una disciplina artística diferent i que vol reivindicar la cultura entre el col·lectiu jove, encarregat d’escollir de manera participativa el final de la frase La cultura és... amb el propòsit d’aconseguir un retrat de què és cultura pel jovent de la Selva.

El projecte neix arran de la necessitat de buscar una alternativa a la trobada comarcal Cul Inquiet, organitzada per l’Oficina Jove de la Selva i els i les professionals de joventut de la comarca, que té per objectiu fomentar la creació cultural entre els i les joves a partir d’activitats en què poden fer un tastet d’una disciplina artística i a l’hora conèixer altres joves amb qui compartir inquietuds i motivacions.

Aquest any es va replantejar el format de la trobada passant d’una única jornada intensiva a tres trobades. Amb aquest nou format es prioritza la descentralització de les activitats per tal d’augmentar la presència al territori i poder aprofundir en cada una de les propostes culturals. L’activitat es fa en petits grups i el format d’enguany facilita l’adaptació dels tallers a les mesures de prevenció per la Covid-19.

Per altra banda, el grup d’ESO de l’Esplai també ha rebut la visita de l’exmonitora de l’Esplai Laura Moré que, malauradament, fa molt de temps que lluita per superar un càncer i va explicar la seva experiència als joves, així com el projecte que ella mateixa lidera La Falguera. 

Com es recorda des de la Regidoria de Joventut, l’Esplai no només és un espai de lleure en què els infants hi van a passar l’estona i a jugar, sinó que també es volen transmetre uns valors. És per això que es va considerar positiu comptar amb la presència de Laura Moré per explicar la seva història amb el càncer i la seva lluita constant. En aquest sentit, ella mateixa assenyala: “Considero imprescindible permetre als infants conèixer, poder fer preguntes i participar sobre la vida i la mort, la salut i la malaltia, la felicitat i la tristesa, el joc i l’avorriment, la llibertat i les normes i un llarg etcètera de realitats del món on viuen. Considero que només així aconseguirem tenir adults més sans”.