23/06/2020 - Joventut

Engega l’Esplai Municipal d’Estiu amb totes les mesures d’higiene i seguretat pertinents

Tot i l’actual situació, l’Esplai manté l’esperit de cada any amb les activitats de lleure i a l’aire lliure com a protagonistes

Aquest dilluns 22 de juny ha començat un any més l’Esplai Municipal d’Estiu. Una edició ben diferent de totes les anteriors, ja que les mesures de prevenció de contagi de la Covid-19 estan a l’ordre del dia. Tanmateix, l’objectiu d’aquest servei que es presta des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Arbúcies és el de sempre: oferir als nens i nenes d’Arbúcies activitats de lleure basades en l’educació en valors tot gaudint de l’entorn que ens envolta.  

La distància de seguretat entre els participants i el rentat de mans s’han incorporat com a noves rutines en el funcionament diari de l’Esplai, que enguany s’expliquen a través d’uns personatges que acompanyaran els infants i joves durant tot l’estiu. Seran aquests mateixos personatges que els donaran suport per aprendre a gestionar els sentiments que han aflorat durant aquests mesos de confinament a casa. 

Però a l’Esplai d’aquest estiu no tot és el coronavirus, ja que es duran a terme excursions i activitats en parcs i racons del nostre municipi per tal de conèixer més el nostre entorn i treballar aspectes com el medi ambient i animal. S’organitzaran gimcanes per tal de practicar l’orientació, la lectura, la resolució de problemes matemàtics... I també es faran jocs per potenciar el treball en equip, el respecte, el civisme i intentant desenvolupar la convivència, el respecte i la tolerància entre tots els participants. 

Enguany, les mesures de prevenció contra la Covid-19 ha fet que l’Esplai estigui format per grups més reduïts d’infants i que, per tant, s’hagin format 10 grups de 10 nens i nenes i cadascun d’ells guiats i supervisats per monitors de lleure titulats.