29/04/2020 - Joventut

Informació sobre l’Esplai Municipal d’estiu

S’obriran preinscripcions a partir del 15 de maig

Estem davant una situació excepcional i sense precedents, això vol dir que moltes de les activitats que es realitzaven any rere any caldrà reinventar-les o potser no es podran fer amb les mateixes condicions que es portaven a terme fins ara.

Tot i que l’oferta de d’activitats d’estiu està subjecta a l’evolució de la crisi de la Covid-19 i a les indicacions de les autoritats sanitàries al respecte, des de l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament d’Arbúcies creiem en la necessitat de poder oferir una activitat de lleure per a tots els infants del poble.

L’Esplai d’estiu municipal és un casal de lleure, on es realitzen un conjunt d’activitats i experiències amb una intencionalitat pedagògica fora del currículum escolar i de l'àmbit familiar, que ajuden als infants a adquirir competències i habilitats socials, fent-los protagonistes de la seva pròpia vida i actius i participatius socialment. Activitats que ens permetran conèixer l’entorn a partir del treball d’aspectes cívics, jugar i aprendre amb altres infants de característiques diferents com pot ser la cultura, situació familiar, procedència... Desenvolupar la convivència, el respecte i la tolerància de cadascun dels infants a partir de la relació amb altres membres del grup.

L’Ajuntament d’Arbúcies està treballant en tres escenaris diferents respecte la possibilitat de dur a terme els casals d’estiu d’aquest any: que es puguin celebrar amb normalitat; que es puguin fer, però amb grups més reduïts i amb horaris diferents, o bé que no es puguin fer. A hores d’ara s’està treballant perquè es puguin fer i s’està treballant amb la programació i s’obrirà un període de preinscripció online a partir del 15 de maig. Preinscripció que servirà per fer un càlcul dels infants que hi assistiran i per tal de valorar les infraestructures i el personal necessari per tal d’oferir-los la millor oferta i amb les millors garanties de salut. S’està treballant per oferir nous espais pel servei, de manera que es mantingui l’oferta malgrat la reducció d’infants per grup, i fins i tot s’està estudiant ampliar els casals d’estiu al mes d’agost, i als migdies (portant els infants la carmanyola de casa), tenint en compte l’excepcionalitat actual i segons la demanda i evolució de l’emergència sanitària.

El 15 de maig facilitarem l'enllaç per dur a terme les inscripcions.