15/05/2020 - Joventut

S’obre el període de preinscripcions per l’Esplai d’Estiu Municipal

Es podran fer fins al divendres 22 de maig

Avui divendres 15 de maig s’obre el període per poder preinscriure els nens i les nenes a l’Esplai d’Estiu Municipal, que només serà possible si les autoritats sanitàries ens ho permeten i si Arbúcies es troba en la fase 3 del desconfinament.

La posada en funcionament de les diverses activitats de lleure es realitzarà de forma coherent amb el desenvolupament de les diferents fases de desconfinament. D’aquesta manera, hi haurà activitats que es podran anar introduint progressivament a mesura que es vagin consolidant les setmanes sense incidència del virus. És una situació nova per a tothom i estem treballant per adaptar les activitats de lleure a aquesta realitat, però sense oblidar que cal que aquestes activitats s’han de poder desenvolupar amb la màxima seguretat per als infants i adolescents, així com per a les persones que en tenen cura, els monitors. Això vol dir que caldrà seguir tots els protocols i criteris que ens vinguin marcats des del Departament de Salut.

L’inici de l’esplai està pensat perquè sigui el 22 de juny i durarà fins al 31 de juliol. Però en el formulari de preinscripció donem l’opció de marcar les setmanes d’agost i setembre perquè si hi ha un grup de nens/es suficient es podrà oferir esplai durant aquelles dates.

Els horaris es mantindran com altres anys: matí de 9 a 1 i tarda de 3 a 6. Els nens i nenes es poden apuntar només els matins, només les tardes o bé matí i tarda. En principi l’entrada es podrà fer de 3 quarts de 9 a 9 i de 3 quarts de 3 a 3. L’hora de finalització de l’esplai és a la 1 i a les 6, però la recollida la podeu fer d’1 a 1 quart de 2 i de 6 a 1 quart de 7. Aquests horaris aniran condicionats als protocols d’entrada i sortida dels infants, ja que és possible que s’hagi de fer per fases i llavors caldrà retocar les hores d’entrada i sortida.

Una de les propostes per aquest 2020 és el servei de vigilància i acompanyament dels infants durant l’hora de dinar: oferir a les famílies la possibilitat que els infants i joves puguin estar a l’esplai durant el migdia, fins les 3, i llavors, si volen, allargar o no amb el torn de tarda. En aquest cas les famílies portarien la carmanyola de casa i es donarà als nens/es d’1 a 3 del migdia.

Podeu omplir el formulari aquí.

Trobareu els preus i tota la informació relativa a l’Esplai d’Estiu Municipal i a l’Esplai d’Estiu Juvenil aquí.