31/01/2020 - Urbanisme i territori

S’inicien els treballs per l’arranjament de la carretera de Joanet

El temporal Gloria va provocar un esvoranc a aquesta via d’accés de 35 metres

Aquesta setmana ja han començat les obres de reforma de la carretera d’accés al nucli de Joanet, que actualment es troba incomunicat a causa d’un gran esvoranc a la via, que va provocar el greu temporal de la setmana passada.

Concretament, les fortes pluges van causar un gran forat de 35 metres de longitud amb el conseqüent tall de circulació per la perillositat en la inestabilitat del ferm. Així doncs, els veïns d’aquest nucli agregat d’Arbúcies es troben amb el trànsit tallat a l’accés de la carretera d’Arbúcies amb l’obligació d’haver d’anar fins a Sant Hilari Sacalm o Santa Coloma de Farners per poder accedir als seus domicilis o anar a treballar. El cost d’aquesta obra és de 35.000 euros i consisteix a construir un petit mur de pedra per tal de garantir l’estabilitat del ferm i la recuperació del marge mitjançant terra armada.

L’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ha recordat que la setmana passada, ja va anunciar que la reparació del ferm d’aquesta calçada seria una prioritat per tal de normalitzar el més aviat possible la situació dels veïns perquè “el més important són les persones i la seguretat”.

A més d’aquesta actuació, també s’han iniciat els treballs a l’entrada del municipi, al passeig de Palacagüina, que ha patit diversos danys per valor de 55.000 euros, ja que es va produir l’esfondrament d’un mur de formigó armat de contenció de terres i diverses esllavissades al llarg de tota la via, que van provocar talls de circulació amb acumulacions de més d’un metre de terra. Aquestes esllavissades han deixat el marge amb pendents pràcticament verticals i de molta inestabilitat. El conjunt de tota la superfície afectada és de 480 metres quadrats.

Finalment, també començaran els treballs de recuperació del mur de contenció de terres del carrer Castell i accés a la urbanització La Plana. En aquest cas, els treballs que s’han de realitzar consisteixen a reconstruir el mur pedra que es va esfondrar a causa de la gran quantia d’aigua que va caure, reposar les terres del marge i reparar el ferm de la pujada de La Plana. L’actuació en ambdues vies tindrà un cost de 18.000 euros.