07/01/2020 - Política

El ple d’Arbúcies aprova continuar amb les municipalitzacions de serveis i l’impuls a l’economia social

Entesa i ERC hi voten a favor mentre que la CUP s’absté

El ple municipal ha aprovat, amb el vots favorables d’Entesa i ERC, donar suport a les polítiques socials, d’atenció a les persones i de gestió de serveis públics desplegats pel consistori arbucienc els darrers anys.

En una moció consensuada pels dos grups, es repassen les accions més destacades en aquests àmbits que han generat models de gestió innovadors i de referència , sobretot en gestió cooperativa i de proximitat de serveis municipals. Els dos grups destaquen l’elaboració i aplicació de la guia de contractació pública responsable, la municipalització de serveis com els serveis domiciliaris i menjadors i l’impuls del cooperativisme com a bones pràctiques en l’administració local.

La moció conjunta acorda continuar aplicant la guia de contractació pública social i responsable en vigor des de l’any 2017. El ple dóna suport i garanteix la continuïtat del model de gestió de serveis públics desplegat els darrers anys basat en la recuperació de competències municipals, la municipalització de serveis i la cogestió d’aquests amb empreses d’economia social, solidària i cooperativa. L’acord també preveu seguir aplicant bonificacions fiscals per a col.lectius vulnerables i ampliar aquestes en els propers exercicis.

Pel regidor d’Atenció a les persones del municipi, Jaume Salmeron, El suport del ple suposa un aval a les polítiques socials desplegades per l’Entesa des de l’equip de govern municipal. La nostra prioritat sempre ha estat posar les persones al centre de tot. El reconeixement i compromís d'altres grups amb les accions desplegades ens anima a continuar treballant en aquesta direcció.

L’acord plenari repassa també algunes mesures ja incorporades als plecs de clàusules en licitacions i concursos que fan referència a la prevenció del frau fiscal, la valoració de sous i salaris en empreses concursants, etc.

En aquest moment, l’economia social i solidària ja ocupa una cinquantena de treballadors i treballadores a Arbúcies i ha permès incrementar salaris per sobre de conveni en el cas de les treballadores familiars, acabar amb la rotació en els llocs de treball i lluitar contra la precarització.