20/03/2020 - Política

El ple dels pressupostos se celebrarà dilluns 23 de març per Internet

El consistori posa en marxa aquesta mesura perquè els regidors no hagin de desplaçar-se fins a la sala de plens

Arran de la crisi sanitària que estem vivint, l’Ajuntament d’Arbúcies ha pres diferents mesures per tal de prevenir el contagi. L’última d’elles és la de celebrar la sessió plenària del proper dilluns 23 de març per Internet, de manera que els regidors puguin assistir al ple però cadascú des de casa seva. 

El ple de dilluns, que tindrà lloc a 2 quarts de 9 del vespre, és un dels més importants de l’any, ja que s’han d’aprovar el pressupost general pel 2020 i de la plantilla de personal. En aquest sentit, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ja ha avançat que es tracta d’uns comptes condicionats pel temporal Gloria, que ens va afectar a finals de gener. En aquest sentit, Garriga ha afegit: "Tenim un milió i quart d'euros que havien d'anar a inversions previstes per aquest any i, al final, els hem hagut de posar per fer front a les despeses pels danys ocasionats pel Gloria i que afecten propietats publiques". 

També serà a la sessió plenària de dilluns que es donarà compte de les accions, resolucions i mesures preventives adoptades per l'Ajuntament contra el Coronavirus; es donarà compte del Decret d'aprovació de la liquidació exercici 2019 i dels decrets de reparament executats dins l'exercici 2019; i, finalment l’últim punt fa referència a l’aprovació provisional del document Modificació del Pla Especial del Càmping Del Vidal - versió març 2020.

La sessió tindrà lloc a través d’una plataforma de videoconferència amb altaveus i un monitor amb condicions perquè el ple es pugui seguir sense cap mena de problema des dels diferents domicilis dels regidors. Els arbuciencs i arbucienques podran escoltar el ple, com sempre, a través de Ràdio Arbúcies, al 106.7 FM. 

La comissió informativa del ple, que va tenir lloc dimecres al vespre, ja es va celebrar de forma telemàtica. L’alcalde i la regidora d’Hisenda, Remei Artigas, des de la sala de plens del nou ajuntament i els regidors de l’oposició des dels seus domicilis.