11/09/2019 - Política

Els grups polítics municipals reclamen l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats a la recepció a l’Ajuntament amb motiu de la Diada

A l’acte d’ahir al vespre, es va llegir el manifest d’Òmniu Cultural escrit per Jordi Cuixart

La recepció oficial a la sala de plens de l’Ajuntament amb la participació de tots els grups polítics municipals ha tancat els actes organitzats amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya que s’han celebrat al municipi des del passat divendres 6 de setembre.

A l’acte institucional al Consistori, els representants dels tres grups municipals, Jaume Salmeron per Entesa per Arbúcies, Ester Soms per Esquerra Republicana de Catalunya i Aniol Pujolràs per la Candidatura d’Unitat Popular han reivindicat l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats polítics, així com també han fet referència a la independència i a l’alliberament nacional del nostre país, cadascun amb els seus matisos. L’alcalde, Pere Garriga, ha tancat els discursos institucionals recordant la guerra dels Segadors del 1714 i la repressió i centralització que ha patit Catalunya des de llavors i la necessitat de canviar el rumb de la nostra història. L’acte ha acabat amb el Cant del Segadors.

A més, des d’Arbúcies sortiran quatre autocars per anar a la manifestació d’aquesta tarda a Barcelona organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana. La vuitena gran manifestació independentista per la Diada vol crear un estel a la plaça Espanya amb el lema Objectiu independència.

Ahir, dimarts, la Llar de Jubilats va acollir els actes previs a la Diada amb la lectura del manifest d’Òmnium Cultural i escrit per Jordi Cuixart per part dels grups municipals i representants de les entitats ANC, Òmnium Cultural i l’AMI. L’acte també va comptar amb la participació de la Coral Amethysta que va oferir un recital de cançó protesta amb la interpretació de peces de diferents països que tenen o han tingut com a himnes de lluita i reivindicació.

Finalment, el passat divendres 6 de setembre, la Xarxa d’Entitats d’Arbúcies va organitzar una jornada reivindicativa a Can Cassó que va comptar amb la participació de Montse Puigdemont, germana del president legítim de Catalunya, Carles Puigdemont. L’acte va començar amb un sopar i va seguir amb l’arribada del Correllengua i la lectura del manifest del Correllengua 2019 a càrrec de Quim Mateu, conservador del Museu Etnològic del Montseny i l’actuació de Josep Maria Cantimplora i l’Orquestra Cloratita.