Avui diumenge 24 de novembre s’ha inaugurat oficialment el nou edifici de l’ajuntament d’Arbúcies, que porta més d’un mes en funcionament. L’acte inaugural ha anat a càrrec de l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, que ha estat acompanyat pel president de l’Associació de Jubilats i Pensionistes, Lluís Danís, i l’alcaldessa del Ple dels Infants, Rita Cuminal. A més a més, dels regidors a l’oposició Ester Soms i Aniol Pujolràs, i de l’alcalde de Sant Feliu de Buixalleu, Josep Roquet.
La inauguració, que ha comptat amb més de 500 persones, s’ha dut a terme a l’entrada de l’ajuntament, que es troba a la plaça 1 d’octubre i el mateix alcalde ha explicat que ha volgut comptar amb la presència del president de l’Associació de Jubilats, com a símbol de la història del nostre municipi i del col·lectiu d’arbuciencs i arbucienques que aglutina aquesta entitat i, per altra banda, l’alcaldessa infantil, que significa el futur i empenta de la vila. Així com també ha volgut que hi participessin els regidors a l’oposició perquè “es tracta d’un edifici de tothom, ja que l’ajuntament és la casa de la vila, la casa de tots els arbuciencs i les arbucienques”. Un cop tallada la cinta inaugural per l’alcadessa infantil, s’ha ofert un modest refrigeri per a tots els assistents.
Durant el matí, però, tots els vilatans han pogut visitar les noves dependències municipals de la mà dels regidors i regidores de l’equip de govern, que han explicat com estan repartits els espais del nou edifici i quins serveis s’hi troben. Amb aquest nou emplaçament, els serveis municipals que fins ara estaven repartits en quatre espais diferents, queden tots agrupats en un mateix lloc.
Edifici històric
El nou ajuntament d’Arbúcies se situa a la plaça 1 d’octubre número 1 i ocupa el lloc de l’antic edifici de Can Delfí o Molí del Roquer. La primera notícia històrica del molí de l’estenedor data de l’any 1428 quan el noble Bernat de Cabrera estableix a Joan Roquer i Ribot la meitat del molí fariner del Cap del Pont d’Arbúcies, que en mantingué la propietat fins al darrer quart del segle XIX, quan fou adquirit per l’industrial tèxtil R. Masferrer. L’edifici de Can Delfí en una foto realitzada l’any 2010 El vell molí fariner seguí en funcionament fins al segle XX i sempre fou habitat per una família de moliners fins a la dècada de 1940. Entre els anys 1917 i 1925 en Regastell va aprofitar la força de l’aigua del vell molí per accionar els telers d’una petita indústria tèxtil situada en els baixos del casal. A la dècada de 1950 va passar a ser propietat de Delfí Masferrer i Saurí, d’aquí el nom de Can Delfí.