17/06/2023 - Política

Pere Garriga revalida l’alcaldia per quarta legislatura consecutiva amb majoria absoluta

Es constitueix el plenari de l’Ajuntament d’Arbúcies per l’XII legislatura

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Arbúcies ha acollit aquest dissabte al migdia la sessió del Ple extraordinari per a la constitució del nou Ajuntament i l’elecció de l’alcalde per als propers anys 2023-2027. En aquesta XII legislatura, el plenari estarà repartit de la següent manera: 8 regidors per a l’Entesa per Arbúcies i 5 regidors per Esquerra Republicana de Catalunya. 

Amb 8 vots a favor, Pere Garriga ha estat escollit novament alcalde i, renova d’aquesta manera el seu quart mandat com a batlle d’Arbúcies amb majoria absoluta. Abans, però de l’elecció de l’alcalde, els 13 regidors que a partir d’avui formaran el Consistori han promès el càrrec davant un públic que ha omplert de gom a gom la Sala de Plens. 

Tot seguit, els representants dels grups municipals Ester Soms i Jaume Salmeron han fet els seus parlaments amb llurs propòsits pels propers 4 anys. Finalment, ha estat el torn de l’alcalde, Pere Garriga. 

Garriga en el seu discurs ha volgut recordar que l’Entesa per Arbúcies té el compromís de treballar pel poble, fer-ho amb transparència, amb participació ciutadana i amb eficiència i eficàcia pel que fa als pressupostos municipals, “ho hem fet i ho seguirem fent” ha remarcat el batlle. 

Garriga ha assegurat: “Ens podem sentir molt orgullosos de la feina feta aquests últims quatre anys” i ha detallat alguns dels projectes més importants que s’han tirat endavant com ara la nova Llar de Jubilats, l’Espai d’Aigua i Salut o la remodelació del Museu Etnològic del Montseny i la creació del nou Espai Cabrera. I, com a reptes de futur, Garriga ha assenyalat l’arranjament de diferents carrers i places del municipi, així com seguir desenvolupament projectes turístics, culturals i esportius per tal de diversificar el teixit industrial i comercial del nostre municipi. 

Finalment, Garriga ha volgut agrair el compromís i la feina feta als regidors que avui han deixat el seu càrrec com són Manel Serras, Martí Pastells, M. Àngels Soler, Judit Prat i Anna Rotllant i als regidors a l’oposició Xavier Soler, Aniol Pujolràs i Mercè Delgado. 

Els regidors que conformaran el Consistori la legislatura 2023-2027 són els següents:

1.    Pere Garriga i Solà (Entesa per Arbúcies) 
2.    Jaume Salmeron i Font (Entesa per Arbúcies) 
3.    Àngel Cabrero i Méndez (Entesa per Arbúcies) 
4.    Remei Artigas i Crosas (Entesa per Arbúcies) 
5.    Glòria Cuadras i Genebat (Entesa per Arbúcies) 
6.    Maria Lupiañez i Garcia (Entesa per Arbúcies)
7.    Antoni Ronda i Rodríguez (Entesa per Arbúcies)
8.    Jordi Romero i Villalba (Entesa per Arbúcies)
9.    Ester Soms i Pagespetit (Esquerra Republicana de Catalunya) 
10.    Lluís Oriol Wangüemert i Serrano (Esquerra Republicana de Catalunya) 
11.    Dolors Tura i Funollet (Esquerra Republicana de Catalunya) 
12.    Irene Carmona i Ferreros (Esquerra Republicana de Catalunya) 
13.    Xavier Albó i Coll (Esquerra Republicana de Catalunya)