22/08/2019 - Promoció Econòmica

El Corral del Mataró s’adhereix a la CETS del Montseny

La casa de colònies reforça el seu compromís amb el turisme sostenible al Parc Natural

La Sala de Plens de l’Ajuntament d’Aiguafreda es va quedar petita per a la celebració del Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Un total de 62 persones van assistir a la trobada de les quals 26 eren representants d’administracions i entitats públiques i 24 d'empreses i activitats del sector turístic o empreses locals.

Durant la jornada es va donar compte i explicar l’estat actual de les accions de la CETS al Montseny així com es va parlar i posar en coneixement dels assistents de les actuacions realitzades durant l’any 2018, posant especial èmfasi en les accions recents realitzades pel que fa a la comunicació del projecte tant a nivell intern com extern.

El plat fort de la jornada fou l’acreditació de cinc noves empreses CETS. Són les següents: La casa de colònies El Corral del Mataró (Arbúcies); La Fundació Viver de Bell-lloc amb dos establiments: La Tavella (producció d’ous i cistelles ecològiques a Cànoves) i Can Lluís (activitats a Fogars de Montclús); L’alberg rural El Polell (Sant Pere de Vilamajor); La Casanova de Figarolas (Seva), i Aula d’entorn rural Can Turró (Santa Maria de Palautordera).

Cadascuna d’elles va recollir el certificat i va oferir unes paraules de valoració sobre el procés d’adhesió a la CETS. Totes van coincidir en el fet que un dels punts forts de tot el procés és la forma de treballar conjuntament entre el sector públic i privat.

Amb aquestes cinc empreses, el Montseny té ara un total de 23 empreses que han assolit el compromís de treballar per un turisme sostenible al Montseny. La sessió va finalitzar amb un petit piscolabis amb productes del Montseny com a espai informal de trobada i xerrada entre els assistents.