11/06/2024 - Promoció Econòmica

L’Ajuntament d’Arbúcies destina 275.000 € a projectes d’Economia social i solidària l’any 2023

La nova regidoria creada aquesta legislatura preveu impulsar aquest àmbit amb nous projectes

L’Ajuntament d’Arbúcies va destinar 275.000 euros l’any passat per desenvolupar projectes i gestionar serveis amb empreses, associacions i entitats emmarcades en l’àmbit de l’Economia social i solidària (ESS).

El consistori arbucienc té una llarga experiència de treball amb aquests projectes que garanteixin uns sous i salaris més justos, una major eficiència en la prestació de serveis i una gestió més democràtica de les empreses. De fet, les primeres experiències daten del 2011 a partir de la voluntat política de l’equip de govern municipal de posar les persones al centre de l’acció política quotidiana.

Amb els anys, l’ESS ha esdevingut transversal en molts àmbits municipals. Així l’any passat, es van desenvolupar projectes que han generat polítiques públiques en l’àmbit de l’habitatge, energia, cures, mobilitat, emprenedoria, medi natural, ensenyament, finances, neteja viària, salut, acció social i igualtat. La regidoria d’ESS intenta coordinar i monitoritzar els projectes que cada àrea desenvolupa i que tenen relació amb aquest àmbit sòcio-econòmic.

“El nostre poble treballa amb l’objectiu principal de transformar per construir una vila més justa i solidària. L’ESS n’és una eina molt útil. Genera riquesa, llocs de treball de qualitat i unes relacions laborals i econòmiques més humanes i equitatives”, assenyala el regidor d’ESS Jaume Salmeron.

Cooperatives, fundacions i associacions sense afany de lucre i entitats d’inserció laboral han estat les principals beneficiàries de la col·laboració público-privada amb l’Ajuntament arbucienc.

Arbúcies aposta, decididament, per aquest model amb el compromís de seguir impulsant i enfortint activitats i serveis que milloren clarament les condicions de vida de les persones del poble.
Tanmateix, també es treballa per ampliar i donar conèixer l’ESS en altres àmbits, com el comarcal, on s’ha elaborat un Pla estratègic pel desenvolupament de l’economia social i solidària en coordinació amb el Consell comarcal selvatà i els ajuntaments de Blanes i Sant Hilari Sacalm.