15/06/2020 - Salut

Arbúcies, a la Fase 3 de de desascalada Covid-19

Tot i que continua vigent l'estat d'alarma, ja es permet la mobilitat amb la regió sanitària de la Catalunya Central

A partir d'avui dilluns 15 de juny la població d'Arbúcies es troba a la Fase 3 del pla de desascalada de la crisi del COVID-19.

En aquesta nova fase ja es permet la circulació entre regions sanitàries que també es trobin en aquesta mateixa franja, com a la Catalunya Central (Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès). A dir d'avui, però, la regió de Barcelona (Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental) continua a Fase 2, tot i la demanda del Govern de Catalunya, i no s'hi permet encara la lliure circulació des d'Arbúcies.

Un altre canvi important és l'autorització de trobades i reunions de fins a un màxim de 20 persones i l'ampliació de l'aforament en hostelaria, restauració, comerços, oci nocturn, espectacles i actes culturals, vetlles, enterraments, cremacions i llocs de culte.

L'ús de la mascareta continua sent obligatori a la via pública, als espais a l’aire lliure o a qualsevol espai tancat que sigui d’ús públic o obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància d’un mínim de dos metres entre les persones. Es pot fer servir qualsevol tipus de mascareta, preferentment higièniques i quirúrgiques, que tapin nas i boca.

Es pot consultar el detall sobre el què es pot fer i què no a la Fase 3 des dels següents recursos:

Canvis en les Fases de Desconfinament - Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya

Preguntes sobres les restriccions d'activitats (Protecció Civil)

BOE Desascalada COVID-19 Fase 3