25/02/2022 - Salut

Arbúcies commemora el Dia Internacional de l’Implant Coclear i la Setmana de l’Audició

La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà avui, 25 de febrer, de color lila

La façana de l’Ajuntament d’Arbúcies s’il·luminarà aquest vespre amb el color lila per tal de commemorar el Dia Internacional de l’Implant Coclear, que se celebra cada any el 25 de febrer, amb l’objectiu de fer visible el col·lectiu de persones amb implant coclear i, així mateix, celebrar l’aniversari del primer implant coclear l’any 1957, que ha permès millorar la qualitat de vida de milers de persones amb problemes auditius. 

La Setmana de l’Audició se celebra del 25 de febrer al 3 de març, Dia Mundial de l’Audició, amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar la població de la importància de la cura de l’audició. Durant aquests dies, es durà a terme una campanya de sensibilització a través de les xarxes socials de l’Ajuntament (Facebook, Twitter i Instagram) per tal de visibilitzar el conjunt de persones amb diversitat funcional auditiva. L'Organització Mundial de la Salut celebra cada 3 de març el Dia Mundial de l'Audició amb el propòsit de conscienciar a les persones de com prevenir la sordera i la pèrdua d’audició i promoure la salut auditiva a tot el món. 

Des de la Federació AICE (Associacions d’Implants Coclears d’Espanya) subratllen la importància de visibilitzar el col·lectiu de diversitat funcional auditiva, amb especial èmfasi en les persones amb implant coclear i reivindicar els seus drets com a ciutadania en igualtat de condicions.