01/06/2020 - Salut

Arbúcies entra a la Fase 2 de desascalada COVID-19

Continua vigent l'estat d'alarma i la restricció de mobilitat entre regions sanitàries

El dilluns 1 de juny entren en vigor les mesures de la Fase 2 de desascalada COVID-19 publicades al BOE en data 30 de maig. Arbúcies es troba a la regió sanitària de Girona, i el salt a la Fase 2 comporta els següents canvis:

- Continua vigent l'estat d'alarma i la restricció de mobilitat entre regions sanitàries

Es permet la circulació dins la regió sanitària en grups de màxim 15 persones

- Continua vigent l'ús obligat de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure o a qualsevol espai tancat que sigui d’ús públic o obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància d’un mínim de dos metres entre les persones. Es pot fer servir qualsevol tipus de mascareta, preferentment higièniques i quirúrgiques, que tapin nas i boca.

- No hi ha franges horàries per fer esport i passeig, excepte majors de 70 anys (de 10 a 12 h i de 19 a 20 h).

- Es permet flexibilitzar mesures i la reobertura de centres i activitats presencials dels centres educatius, sense superar el 30% d'aforament.


Des del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya s'ha elaborat una Guia i un seguit d'instruccions per àrees temàtiques que poden ajudar a resoldre els dubtes sobre el què es pot fer i què no durant la Fase 2: Principals novetats, mobilitat i transport, sobre la sortida de nens i nenes al carrer, comerç i serveis, turisme hostaleria i restauració, activitats esportives, caça i pesca, cerimònies i actes religiosos, locals i actes culturals, centres educatius i universitats, treball gestions i altres.

Trobareu aquesta guia aquí: Detall del què es pot fer i què no a la Fase 2


Per a més informació:

Preguntes sobres les restriccions d'activitats (Protecció Civil)

BOE Desascalada COVID-19 Fase 2