15/05/2020 - Salut

Arbúcies passa a la fase 1 del desconfinament a partir de dilluns, 18 de maig

Es permetran les reunions de fins a 10 persones en domicilis particulars i obrir les terrasses dels bars fins a un 50 per cent de la seva capacitat

A partir del dilluns 18 de maig Arbúcies fa una passa més cap al desconfinament i és que entrarem ja a la fase I de la desescalada, segons ha informat el govern espanyol fa una estona. I és que s’ha acceptat la proposta de la Generalitat de passar les regions sanitàries de Girona, Lleida i Catalunya Central a la fase 1, així com també les àrees de gestió assistencial de l'Alt Penedès i el Garraf.

Què podrem fer a partir de dilluns?
- Es permeten les reunions en domicilis particulars fins a 10 persones, però sempre i quan es respectin els 2 metres de distància.
- Bars i restaurants poden ocupar el 50 per cent de les terrasses. Cal que hi hagi 2 metres entre taula i taula, i també un màxim de 10 persones per taula.
- Es permet la mobilitat entre municipis de la mateixa regió sanitària. Tret que per motius laborals, d'assistència a persones dependents o per causes de força major es pugui justificar un canvi de zona.
- Els hotels no tenen límit d'ocupació, però no poden oferir serveis com piscines o gimnasos.
- Els comerços i locals d'activitats de serveis professionals de menys de 400 metres quadrats poden obrir sense reserva de cita prèvia.
- Les administracions de loteria també poden reprendre l'activitat.
- Les misses es poden tornar a celebrar, amb una distància de seguretat d'una persona per banc o, si no, d'1 metre entre cada fidel.
- Poden obrir els concessionaris d'automoció, les estacions d'inspecció de vehicles (ITV), els centres de jardineria i vivers de plantes "sigui com sigui la seva superfície útil", mitjançant la utilització de cita prèvia.
- En totes les activitats s'haurà de reduir l'aforament a un 30 per cent del que era habitual abans de l'estat d'alarma i garantir una distància mínima de 2 metres entre clients.
- Els enterraments es limiten a un màxim de 15 persones, i als tanatoris fins a les 15 persones a l'aire lliure i 10 en espais tancats.

*Les franges horàries per fer activitat física i passejar es mantenen com fins ara.