23/05/2020 - Salut

Bars i restaurants poden obrir l’interior dels seus locals per al consum

Es poden acollir a la mesura els municipis com Arbúcies, de menys de 10.001 habitants i baixa densitat de població

L’últim Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), publicat divendres 22 de maig, contempla algunes novetats per a tots aquells municipis com Arbúcies que tenen menys de 10.001 habitants i una baixa densitat de població, que està considerada per sota dels 100 habitants per quilòmetre quadrat.

Les principals novetats que anuncia el BOE són l’eliminació de les franges horàries per a la pràctica d’activitat física no professional i per a la sortida amb nens i l’obertura de l’interior de bars i restaurants per al consum, però amb un aforament màxim del 40 per cent. En un principi, aquestes mesures s’havien d’aplicar només en els territoris que estiguessin en fase 2, però ara també són aplicables als municipis en fase 0 o 1, amb baixa densitat de població i de menys de 10.001 habitants.

Us deixem els detalls aquí:

Pràctica esportiva no professional (població de 14 o més anys): no s’apliquen les
franges horàries, a més del propi municipi també es pot anar a municipis limítrofs fins a 5 quilòmetres si també compleixen el criteri de població (fins a 10.000 habitants I menys de 100 h./km2).

Passeig infantil (menors fins a 13 anys): se suprimeix la limitació d’1 adult per cada 3 infants convivents (pot sortir més d’un adult del mateix domicili); a més, s’hi apliquen les mateixes condicions que a la pràctica esportiva no professional (sense franges horàries i dins de tot el municipi propi o dels limítrofs fins a 5 km si no superen els 10.000 habitants i tenen menys de 100 h./km2).

Mercats no sedentaris: obertura amb el límit d’1/3 de les parades de venda habituals.

Hosteleria i restauració: obertura de locals per a consum a l’interior (excepte discoteques i bars nocturns) amb aforament limitat al 40 per cent de la seva capacitat. El servei a les terrasses a l'aire lliure es manté conforme a l'ordre d'aplicació de la fase 1 (50 per cent d’ocupació).
Vetlles: fins a 25 persones a l'aire lliure o 15 en espais tancats.

Enterraments i cremacions: màxim 25 persones entre familiars i afins.

Llocs de culte: aforament màxim 50 per cent.

Biblioteques: préstec i consultes en sala amb límit d’un terç de l'aforament, ús d’ordinadors, sales infantils i col•leccions de lliure accés tancades.

Instal·acions esportives: obertura tant a l’aire lliure com cobertes, amb cita prèvia i horaris, fins al 30 per cent d’aforament, amb ús de vestidors; també obertura de piscines cobertes i no cobertes per a la pràctica esportiva (però no lúdica).

Lliure circulació per la regió sanitària: a efectes de les activitats de comerç, culte, etc. anteriors (no per a l’esport ni el passeig).

Al pdf adjunt podeu llegir la normativa que han de seguir bars i restaurants amb l'entrada en vigor d'aquestes noves mesures i que ha elaborat la Policia Local d'Arbúcies.