10/11/2022 - Salut

El president de la Generalitat i el conseller de Salut visiten el CAP d’Arbúcies per anunciar que s’incorporaran higienistes dentals a l'atenció primària i comunitària

L’ABS Arbúcies – Sant Hilari fa 6 anys que disposa d’aquesta figura

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Manel Balcells, han visitat aquest matí el CAP d’Arbúcies, juntament amb l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, i altres regidors de l’Ajuntament. Una visita que ha estat conduïda per la directora de l’ABS Arbúcies – Sant Hilari, Gemma Pintó, que ha ensenyat la instal·lacions del centre sanitari. 

Una parada obligada ha estat la consulta de l’equip de salut bucodental, dues figures que fa anys que, per sort, ja estan implementades a l’atenció primària d’Arbúcies i Sant Hilari. Concretament, el dentista des de 2003 i l’higienista des del 2016. En aquest últim cas, la figura de l’higienista només és present en 7 o 8 ABS en tot el país. 

Acabada la visita institucional, el president de la Generalitat i el conseller de Salut han anunciat que s’incorporaran higienistes dentals als equips d’atenció primària i comunitària de Catalunya. “Des d’ara i fins a finals d’any, incorporarem 70 higienistes dentals als centres d’atenció primària, fins arribar als 365 al llarg del proper 2023”, ha detallat Aragonès. Una mesura que suposa “un pas endavant en el reforç de tots els professionals dedicats a la prevenció i la cura dels problemes derivats de salut bucodental de la població”, ha afegit el president. 

Per  alta banda, la higienista de l’ABS Arbúcies – Sant Hilari, Anna Ferrer, ha explicat que és molt important incorporar el rol de la higienista per tal de millorar la salut bucodental de la població, sobretot pel que fa als grups amb més risc de desenvolupar malalties bucodentals, com per exemple infants de 0 a 14 anys, embarassades, població vulnerable, etc. “També és molt important el treball amb les escoles i amb la comunitat en general”, ha assegurat Ferrer. I ha conclòs: “L'alta prevalença de les malalties bucodentals i l'existència de mesures preventives extraordinàriament efectives, fa que la incorporació de les higienistes a les unitats de salut bucodental permeti que aquestes adoptin models d'atenció més proactius pel que fa a la prevenció de les malalties orals, a la protecció i a la promoció de la salut bucodental”.